Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / MasterChef 6 trailer 22/3: Τρεις «κόκκινοι» στη δοκιμασία αποχώρησης
LIFESTYLE

MasterChef 6 trailer 22/3: Τρεις «κόκκινοι» στη δοκιμασία αποχώρησης

MasterChef 6 trailer 22/3: Δύσκολη δοκιμασία αποχώρησης σήμερα, με πολύ χαμηλές βαθμολογίες για έναν παίκτη.

Παγιδευμένοι στην πολίτικη κουζίνα βρέθηκαν χθες οι 14 μάγειρες του Masterchef 6, οι οποίοι κλήθηκαν να ετοιμάσουν πιάτα με άρωμα μικρασιάτικο. Για τρεις εξ αυτών το challenge απέτυχε και έτσι απόψε μαγειρεύουν για την παραμονή τους στο διαγωνισμό. Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef και γιατί; Με εκπλήξεις και ανατροπές σημαδεύτηκε το χθεσινό mystery box και τεστ δημιουργικότητας. Η δοκιμασία με θέμα την πολίτικη κουζίνα έφερε στο φως την άγνοια των περισσοτέρων γι’ αυτού του είδους την κουζίνα και την γκρίνια άλλων για το τι τελικά θα μαγειρέψουν. Ποιοι είναι οι χαμένοι και οι κερδισμένοι από τις δύο δοκιμασίες και ποια ομάδα θα υπερτερεί στην επόμενη ομαδική δοκιμασία;

Γρηγόρης, Παναγιώτης και Καλλιόπη είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση. Οι τρεις μάγειρες δεν πήγαν καλά στο τεστ δημιουργικότητας, παραδίδοντας πιάτα με λάθη, αστοχίες, ακόμα και με άψητο κιμά. Μάλιστα ο Κουτσόπουλος θέλοντας να πειράξει το Γρηγόρη, ο οποίος έδειξε την άγνοιά του σχετικά με την πολίτικη κουζίνα ανέφερε χαρακτηριστικά. “Δεν ξέρεις τίποτα; Τι τρως ρε Γρηγόρη; Μόνο κατσομπούσι και μίσο;”. Εκείνος είχε να σχολιάσει τα εξής: “Είναι ένα είδος κουζίνας που προσπαθώ να παλέψω πάρα πολύ για να την καταλάβω αρχικά… Να καταλάβω τι είναι τα ιμάμ και το χιουνκάρ, θέλεις λίγο χρόνο. Ερχόμαστε εδώ και μέσα σε μια ώρα μαγειρεύουμε με παστουρμάδες και τα συναφή και μετά δεν ξέρουμε τι θα μας δώσουν…”.

Ποιος κέρδισε στο Τεστ Δημιουργικότητας;

Σύμφωνα με τη γνώμη των έμπειρων κριτών του MasterChef 2022, τις τρεις πιο αδύναμες προσπάθειες είχαν χθες ο Γρηγόρης, ο Παναγιώτης και η Καλλιόπη. Τα πιάτα των τριών δεν άρεσαν στους σεφ, οι οποίοι απογοητεύτηκαν με τις παρασκευές που γεύτηκαν. Για τους δύο τελευταίους η διαδικασία είναι γνώριμη, αφού είχαν βρεθεί για μια ακόμα φορά σε δοκιμασία αποχώρησης. Ο Γρηγόρης από την άλλη ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση άλλες δύο φορές στις αρχές όμως του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι χθες ξεκίνησε νέα θεματική εβδομάδα στο Masterchef 6 με τους διαγωνιζόμενους να καλούνται να μαγειρέψουν πιο ανατολικά, ανακαλύπτοντας τις επιρροές, που έχει η ελληνική κουζίνα από τη μικρασιατική και γενικά την ανατολική μαγειρική. Μάλιστα, οι τρεις κριτές chef Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν στην κουζίνα του MasterChef τη δασκάλα μαγειρικής και ιστορικό Γεωργία Κοφινά, η οποία επέλεξε τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι διαγωνιζόμενοι.

Σε ότι αφορά τα ευχάριστα νέα του χθεσινού επεισοδίου νικητής του Mystery box αναδείχθηκε ο Νικήτας, ο οποίος στη συνέχεια κλήθηκε να μοιράσει στους συμπαίκτες του τέσσερα πιάτα με αντίστοιχους χρόνους. Τα πιάτα που θα ετοίμασαν για το τεστ δημιουργικότητας θα ήταν εμπνευσμένα από το χιουνκιάρ, το ιμάμ, τα σουτζουκάκια και το ρυζόγαλο. Όλοι είχαν 60 λεπτά να μαγειρέψουν, πλην του Παναγιώτη, του Γρηγόρη και του Μάριου που είχαν 45 λεπτά στη διάθεσή τους. Για τους δύο πρώτους το disavantage λειτούργησε και έτσι βρέθηκαν στον τάκο. Αντιθέτως η Ελπίδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, κέρδισε το τεστ δημιουργικότητας και περιμένει αύριο τα πλεονεκτήματα που θα έχει εκείνη και οι κόκκινοι στην ομαδική δοκιμασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις