Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανώλης Ανδρουλάκης – Αθήνα: Αύριο επιστρέφει ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη
ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Ανδρουλάκης – Αθήνα: Αύριο επιστρέφει ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη

Μανώλης Ανδρουλάκης - Αθήνα:   Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο

Ο Ελληνας πρόξενος στη Μαριούπολη πέρασε από χθες τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας και αύριο αναμένεται στην Ελλάδα.  Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, 20 Μαρτίου (16:30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Τον Μανώλη Ανδρουλάκη θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» o υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης – εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Στη Ρουμανία βρίσκεται ο Ελληνας πρόξενος

Ο Γενικός Πρόξενος στην Μαριούπολη βρίσκεται σήμερα στη Ρουμανία και είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη πέρασε τα σύνορα της Μολδαβίας και ξεκίνησε το ταξίδι το μεσημέρι, από την πόλη Ουμάν, μαζί με άλλους 11 ομογενείς. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο τούιτερ του ανακοίνωσε το καλό νέο. Επίσης, ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρόξενο και όλους όσοι συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της «ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».

Νωρίτερα είχαν διαψευστεί πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόξενος είχε αιχμαλωτιστεί. Σε συνέντευξή του, ο Μανώλης Ανδρουλάκης είχε περιγράψει την «κόλαση» που επικρατεί στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις