Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αμερικανός αστροναύτης – Ρωσία: Τέλος η αγωνία για τον Mark Vande
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός αστροναύτης – Ρωσία: Τέλος η αγωνία για τον Mark Vande

Αμερικανός αστροναύτης - Ρωσία: Όπως ανακοίνωσε η NASA, o Mark Vande Hei θα γυρίσει επιστρέψει στην Γη, κανονικά με τους Ρώσους συναδέλφους του.

Από την ημέρα που η Ρωσία αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία και ο Δυτικός κόσμος αποφάσισε να απαντήσει με μεγάλες κυρώσεις στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ένα μεγάλο ερωτηματικό δημιουργήθηκε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η ανησυχία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως το σενάριο πως Roscosmos δεν θα επέτρεπε στον Mark Vande Hei να επιβιβαστεί στο Soyuz για να επιστρέψει στην Γη με τους Ρώσους συναδέλφους του, όπως ήταν προγραμματισμένο. Το σενάριο αυτό διαψεύστηκε από τους Ρώσους, ενώ πλέον φαίνεται πως μπαίνει και επίσημα τέλος στο θρίλερ, μετά την ανακοίνωση της NASA.

https://twitter.com/RonFilipkowski/status/1502252499679522816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502252499679522816%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Fplus%2F2098726%2Ftelos-sto-thriler-me-ton-amerikano-astronayti-tha-gyrisei-me-rosiko-soyuz

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος δια στόματος του Joel Montalbano ξεκαθάρισε πως όλα κυλούν φυσιολογικά στον διαστημικό σταθμό της τελευταίες τρεις εβδομάδες και πως ο «Mark Vande Hei θα γυρίσει με το Soyuz στην Γη στα τέλη Μαρτίου», με την προσγείωσή του να γίνεται στην έρημο του Καζακστάν. Την περίοδο αυτή, συνολικά επτά αστροναύτες βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκ των οποίων, οι τέσσερις Αμερικανοί, ο ένας Γερμανός και οι δύο Ρώσοι. Ο Αμερικανός Mark Vande Hei κατέχει ήδη το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαστημικής πτήσης.

Αυτό είναι το προσχέδιο συμφωνίας 15 σημείων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Τι είναι το μοντέλο ουδετερότητας της Αυστρίας και της Σουηδίας, που συζήτησαν Μόσχα και Κίεβο
Μετέτρεψαν την BMW σε… άρμα μάχης για να πολεμήσουν τους Ρώσους (vid)
Αμερικανός ναύαρχος: Το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό μέσα σε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις