Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ουκρανία πόλεμος: Συγκλονίζει ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ουκρανία πόλεμος: Συγκλονίζει ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη

Ουκρανία πόλεμος: Όσα έζησε στη Μαριούπολη, η οποία έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, περιέγραψε ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο OPEN, ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος άφησε πίσω του την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε πως δεν είναι καλά τα πράγματα και ότι η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εκκενωθεί μαζικά η πόλη. «Η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε 24ωρες χάθηκαν τα πάντα. Εμείς είμαστε εκεί για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι άνθρωπο που ζουν μόνιμα θα πρέπει να φτιάξουν όλη τη ζωή τους από την αρχή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για τις στιγμές που πέρασε στο καταφύγιο, ο Έλληνας πρόξενος είπε: «Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους και έπαιρνα κουράγιο. Και με τα παιδιά στο καταφύγιο που ήμασταν τις περισσότερες μέρες, δίναμε δύναμη ο ένας στον άλλον παρά ελλείψεις, τις δυσκολίες. Πολύ δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε». «Δεν σκεφτόμουν τόσο ότι μας έλειπε το φαγητό, προσπαθούσα να μάθω πληροφορίες για το τι συμβαίνει. Είχαμε καλή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς βασικά εφόδια και αυτό λειτούργησε», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τυφλά χτυπήματα

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι, αλλά και στόχοι που δεν έχουν καμία σχέση με την εμπόλεμη κατάσταση. «Τα τυφλά χτυπήματα, θα έχουν επιπτώσεις», τόνισε, ενώ ανέφερε πως οι ομογενείς στη Μαριούπολη δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, καθώς έχουν χτυπηθεί σπίτια. «Ζήσαμε για τα καλά τον πόλεμο», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρόξενου:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις