Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βομβιστές ΑΤΜ: Κατηγορούνται δύο Ρουμάνοι και ένας Έλληνας
ΕΛΛΑΔΑ

Βομβιστές ΑΤΜ: Κατηγορούνται δύο Ρουμάνοι και ένας Έλληνας

Βομβιστές ΑΤΜ: Ενώ ήταν προφυλακισμένοι, η έρευνα ανέδειξε την εμπλοκή τους και σε άλλα περιστατικά.

Δύο Ρουμάνοι κι ένας ΄Ελληνας, με… προϊστορία σε παρόμοια αδικήματα στο νησί της Κέρκυρας, κατηγορούνται και για σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε Α.Τ.Μ στη Μεσηνία και στην Αργολίδα. Οι δύο αλλοδαποί, που είναι αδέλφια, είναι ήδη προφυλακισμένοι από τον περασμένο Αύγουστο για τις εκρηξεις, που προκάλεσαν σε Α.Τ.Μ στην Κέρκυρα, ενώ ο ΄Ελληνας συνεργός τους, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος των τριών, 35χρονου ΄Ελληνα, 42χρονου και 47χρονου Ρουμάνων, σχηματίστηκε νέα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση της νομοθεσίας για τα Από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, συγκρότησαν από τον Ιούνιο του 2021 εγκληματική οργάνωση με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. Τραπεζών.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «εντόπιζαν Αυτόματες Ταμειολογικές Μηχανές υποκαταστημάτων Τραπεζών, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε Σούπερ Μάρκετ είτε σε εξωτερικούς χώρους, στις οποίες με τη χρήση εκρηκτικών υλών, πραγματοποιούσαν έκρηξη αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, ενώ παράλληλα προκαλούσαν φθορές και στους πέριξ χώρους».

Τέσσερις ανατινάξεις

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.6.2021 έως και την 8.8.2021, είχαν διαπράξει συνολικά, τέσσερις τέσσερις περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ., εκ των οποίων τρεις σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (σ.σ.Στούπα) και μία στο Άργος Αργολίδας. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 174.000 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία, υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή, καταλήγει η Αστυνομία.

Όπως προαναφέρθηκε, οι τρεις εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί στα τέλη Αυγούστου 2021 για την ανατίναξη Α.Τ.Μ στη Λευκίμη Κέρκυρας ξημερώματα του Δεκαπεντάυγουστου, τότε που ήταν βέαιοι ότι οι κασετίνες ήταν γεμάτοι χαρτονομίσματα για την εξυπηρέτηση των ντόπιων, αλλά και των τουριστών. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, είχαν καταπλεύσει με φουσκωτό στο νησί τις προηγούμενες ημέρες και μετά από κατόπτευση, τοποθέτησαν εκρηκτικά στο Α.Τ.Μ. Για τους Ρουμάνους, είχε προκύψει επί πλέον ότι εμπλέκονταν και σε ένοπλη ληστεία που είχε καταγραφεί στην Κορώνη Μεσσηνίας το 2011.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις