Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Σολτς Σύνοδος Κορυφής: Κατ’ ιδίαν συνομιλία των δύο ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Σολτς Σύνοδος Κορυφής: Κατ’ ιδίαν συνομιλία των δύο ηγετών

Μητσοτάκης - Σολτς Σύνοδος Κορυφής: Ο πρωθυπουργός και ο Σολτς είχαν ουσιαστική συζήτηση στην άτυπη Σύνοδο κορυφής.

Τετ α τετ με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των 27 Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλλίες Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο Όλαφ Σολτς είχαν ουσιαστική συζήτηση εν όψει και της μεθαυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, καθώς την επομένη, την Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο κ. Σολτς επισκέπτεται και αυτός την Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προ ημερών αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, κατά την οποία θα συναντηθεί και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στον Γερμανό Καγκελάριο

«Την Κυριακή -όπως γνωρίζετε- επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη για να τιμήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Και θα συναντηθώ επίσης με τον πρόεδρο Ερντογάν, την πρόσκληση του οποίου αποδέχθηκα. Πάγια θέση μου, άλλωστε, είναι ότι τα ”παράθυρα” του διαλόγου μένουν πάντα ανοιχτά, όπως κλειστές μένουν και οι πόρτες μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Οι προσδοκίες μου, συνεπώς, είναι μετρημένες και ρεαλιστικές. Γι’ αυτό και προσέρχομαι σε αυτήν τη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση την οποία μας προσφέρουν οι τεκμηριωμένες εθνικές μας απόψεις», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις