Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11χρονος ακρωτηριάστηκε – Ζάκυνθος: Αναρρώνει στο Παίδων ο μικρός Διονύσης
ΕΛΛΑΔΑ

11χρονος ακρωτηριάστηκε – Ζάκυνθος: Αναρρώνει στο Παίδων ο μικρός Διονύσης

11χρονος ακρωτηριάστηκε - Ζάκυνθος: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επανασυγκόλληση του χεριού του.

Ο μικρός Διονύσης έσφιξε τα δόντια και βγαίνει νικητής. Ένα μήνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη Ζάκυνθο που είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το  χέρι του, η επέμβαση για την επανασυγκόλληση έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και πλέον αναρρώνει στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Η μητέρα του που δεν έχει λείψει λεπτό από δίπλα του, μιλώντας στο Mega δεν έκρυψε την χαρά της καθώς οι γιατροί όταν το παιδί διακομίσθηκε στην Αθήνα δεν έκρυβαν την αγωνία τους ακόμα και για τη ζωή του 11χρονου.

Το χειρουργείο ήταν εξαιρετικά δύσκολο, διήρκησε οκτώ ώρες με τους γιατρούς να καταφέρνουν τελικά να συγκολλήσουν το χέρι του παιδιού που είχε κοπεί από το ύψος του ώμου. Ήταν 12 Φεβρουαρίου, όταν ο 11χρονος Διονύσης βρισκόταν με τον πατέρα του στα χωράφια, εκτελώντας αγροτικές εργασίες με το τρακτέρ. «Κρύωνε το παιδάκι και φόραγε το μπουφάν του πατέρα του. Και όπως παραπάτησε, έπεσε πάνω σ’ ένα έμβολο που έχει το τρακτέρ και του πήρε το χεράκι. Του τύλιξε όλο το χέρι και στο σημείο μετά που βρήκε το σημείο που ενώνεται με το κορμάκι του, του ξεκόλλησε το χέρι από τον ώμο», δήλωσε ο θείος του μικρού Διονύση.

«Μαμά μη με αφήνεις μόνο μου»

Με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από όπου με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Παίδων «Αγία Σοφία». «Όταν τον πήραμε από την Ζάκυνθο με μηδέν πιθανότητες για το χεράκι του και δεν ξέραμε για τη ζωή του, φαντάσου ήταν διπλή χαρά για εμάς το ότι καταφέραμε και συγκολλήσαμε και το χεράκι», είπε η μητέρα του. Οχτώ ώρες διήρκησε το εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν για πρώτη φορά στα χρονικά να συγκολλήσουν χέρι παιδιού από το ύψος του ώμου.

«Έπρεπε να γίνουν χειρισμοί σε κομμένα νεύρα, κομμένα αγγεία. Οι μύες ήταν όλοι κομμένοι», είπε ο Χρήστος Κλωνάρης, καθηγητής αγγειοχειρουργικής. Ο μικρός Διονύσης έσφιξε τα δόντια και βγήκε νικητής. «Ξύπνησε μετά από δύο μέρες. Τον ξύπνησαν στην εντατική. Το μόνο που μου είπε είναι “μαμά δεν θέλω να μένω μόνος μου εδώ”»., δήλωσε η μητέρα του, η οποία σχεδόν δεν το πίστευε πως είχε αποκατασταθεί το χέρι του μικρού Διονύση.

«Αφού στη γη δεν πατάμε κράτησε μου το χέρι και πάμε»… Αυτό το τραγούδι σιγοτραγουδά η Πετρούλα στον 11χρονο Διονύση, που κλείνει ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο. «Θα κάτσουμε σίγουρα από μήνα και πάνω ακόμη. Δεν έχει παραπονεθεί καθόλου. Ούτε την ημέρα που έκοψε το χεράκι του δεν παραπονέθηκε», είπε η μητέρα του 11χρονου. Η αποκατάσταση θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ζακύνθου ανοίχθηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός για να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του ο μικρός Διονύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις