Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οπαδική βία – συλλήψεις: Στα «χέρια» της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία – συλλήψεις: Στα «χέρια» της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση

Οπαδική βία - συλλήψεις: Εκδόθηκαν έξι εντάλματα κατόπιν μεγάλης εισαγγελικής έρευνας.

Έξι εντάλματα σύλληψης για βαρύτατα αδικήματα, που σχετίζονται με οπαδική βία εκδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη, κατόπιν μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου. Ήδη, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα βαρύτατα αδικήματα τελέστηκαν στο πλαίσιο «εγκληματικής οργάνωσης», αρχηγός της οποίας φέρεται να είναι μια 27χρονη γυναίκα, γνωστή στις αρχές, καθώς στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας και μέλη της φέρεται να είχε οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Η «εγκληματική οργάνωση» σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας είχε συσταθεί και δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης της είχε πραγματοποιήσει περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες θύματα των επιθέσεων σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψεις αυτούς καθώς τις περισσότερες φορές, τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κακουλές και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Το κατηγορητήριο

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων είναι κακουργήματα. Ειδικότερα περιλαμβάνει αδικήματα, όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Σημαντικό ρόλο στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών και στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, έπαιξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προκύπτει η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν καθώς και ο κυρίαρχος – αρχηγικός ρόλος που αποδίδεται από τις αρχές στην 27χρονη γυναίκα. Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση.

Συνεχίζεται η έρευνα για το φαινόμενο της οπαδικής βίας

Κατόπιν αυτών ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα έξι εντάλματα. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ωστόσο, η μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας για το φαινόμενο της «οπαδικής βιας», σε εκτέλεση της παραγγελίας που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη, συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις