Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Κι άλλο διαζύγιο με το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη. Μετά την βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου, που είχε αποχωρήσει πριν λίγους μήνες, και η κυρία Αγγελική Αδαμοπούλου, βουλευτής στην Α΄ Αθήνας, αποχώρησε από το κόμμα καταγγέλλοντας αυταρχικότητα, έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας και ισότητας, όπως αναφέρει και σε σχετική επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, με την οποία του ανακοινώνει και την ανεξαρτητοποίησή της. Το διαζύγιο έγινε γνωστό την Ημέρα της Γυναίκας και ο επικεφαλής του κόμματος δεν το άφησε ασχολίαστο και έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Με την συνείδηση ήσυχη ότι κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί σε βουλεύτρια όπως το ΜεΡΑ25 στην κα Αδαμοπούλου, της εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο της κόμμα… τώρα που μύρισαν εκλογές. Την ημέρα της γυναίκας εμείς είμαστε στους δρόμους για τις γυναίκες, όχι για τα αξιώματα».

Υπογραφές για να ανακληθούν οι ακαδημαϊκοί τίτλοι που χορηγήθηκαν στον Βλάαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα συγκεντρώνουν Έλληνες καθηγητές. Η κίνηση είναι μια πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργού Παιδείας. Όπως αναφέρεται σε κείμενο στην ιστοσελίδα που συγκεντρώνονται οι υπογραφές, η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να καταδικάσει τον πόλεμο και να απομονώσει αυτόν που φέρνει τον όλεθρο του θανάτου και θεωρούν την κίνηση αυτή ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στον αγώνα του ουκρανικού λαού.

Καλή αρχή

Η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Το αεροσκάφος της εταιρείας Delta απογειώθηκε από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε ημερομηνία που είναι η νωρίτερη από κάθε άλλη χρονιά. Στο αεροδρόμιο για την υποδοχή αυτής της πρώτης πτήσης βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και όπως δήλωσε ο υπουργός «είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πτήση φέτος είναι πολύ πολύ νωρίς και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την χώρα και τον ελληνικό τουρισμό».

Η γκάφα της χρονιάς

Και έγινε από την Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία μετά την συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έδωσε εντολή στο επιτελείο της να κάνουν μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με τα αποτελέσματα της συνάντησης. Ωστόσο κάποιος ή κάποια από το επιτελείο της μπέρδεψε τα ονόματα και αντί να ταγκάρει το όνομα Νίκος Δένδιας τάγκαρε τον Νίκο Βέρτη. Το λάθος διορθώθηκε μία ώρα μετά και προκάλεσε πάρτυ από χιουμοριστικά σχόλια. Άραγε ο Νίκος Βέρτης τι να είπε μόλις θα το έμαθε;

Η τραγιάσκα

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε με αφορμή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας και μεταξύ των φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν από αυτό το ταξίδι είναι μία όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φορά μια τραγιάσκα. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε και το Πατριαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πέλκα, που αγωνίζεται στην Φενέρμπαχτσε και την σύντροφό του Κυβέλη Μάρδα που είναι η κόρη του πρώην υφυπουργού Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα.

Στην προπόνηση

Στην προπόνηση του Φοίνικα Σύρου βρέθηκε ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες το νησί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια στάση στο Γυμννστήριο «Δημήτρης Βικέλας» στην Ερμούπολη και αφού παρακολούθησε για λίγο την προπόνηση, συνομίλησε με παίκτες και προπονητή, ενώ πήρε και ένα αναμνηστικό δώρο, την φανέλα με το νούμερο 10 και φυσικά το όνομά του.

 

Υπέρ

Υπέρ της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του αναφέρει ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα δοκιμασμένα σχήματα που έχουν διευκολύνει και υποστηρίξει την εκπαιδευτική και ερευνητική άνθηση των πανεπιστημίων και μάλιστα σε χώρες ευρωπαϊκές με ανάλογο πληθυσμιακό μέγεθος. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλήγει στο άρθρο του: «Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αναζητούν συχνά χώρους εκτός πανεπιστημίου για να διοργανώσουν με ασφάλεια πανεπιστημιακές εκδηλώσεις ή τελετές. Αυτό σημαίνει έλλειμμα ακαδημαικής ελευθερίας εντός των πανεπιστημίων. Και αυτό δεν μπορεί να εξακολουθήσει να γίνεται ανεκτό».

 

Στα πάρτυ του καρναβαλιού

Σε πάρτυ στην Πάτρα με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την σύντροφό του Γουέντι Κόνελι και λίγους καλούς φίλους. Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα συμμετείχε και σε ένα πάρτυ όπου είχε ντυθεί με ένα περίεργο πουκάμισο και ένα μαύρο καπέλο και πολλοί από τους θαμώνες του μαγαζιού φωτογραφήθηκαν μαζί του. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Καλέντζι, όπου φωτογραφήθηκαν μπροστά από το άγαλμα του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου.

Λουλουδια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μοίρασε λουλούδια σε γυναίκες της ΕΛΑΣ. Ο υπουργός μιλώντας στις γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία εξήρε το έργο τους και τις ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή τους ιδιαίτερα σε ευαίσθητες υπηρεσίες. Για την ιστορία τα λουλούδια ήταν λευκά τριαντάφυλλα.

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης διαγνώστηκε θετικός στον καθημερινό διαγνωστικό έλεγχο που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ωστόσο τριπλά εμβολιασμένος και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Περαστικά να ευχηθούμε.

 

Στα χρώματα της Ουκρανίας

Ντυμένη στα χρώματα της Ουκρανίας εμφανίστηκε στην Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κα Σακελλαροπούλου μίλησε στην ειδική συνεδρίαση προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και αναφέρθηκε στις άοπλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα ρωσικά τανκς αλλά, και για εκείνες που οδηγούνται στον δρόμο της προσφυγιάς. Από την συνεδρίαση πάντως απουσίαζε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από αρκετούς βουλευτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις