Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης

Δήμος Αθηναίων: Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας είναι μία μορφή εργασιακού bullying το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά.

Χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι Εσύ», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4 στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Αφορμή, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης που ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με πρωτοβουλία της παράταξης «Αθήνα είσαι Εσύ».

Ο Παύλος Γερουλάνος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

  • Θεωρήσαμε ως «Αθήνα είσαι Εσύ» ότι ήταν μια σημαντική πολιτική ευκαιρία να αποτυπωθεί και θεσμικά η συζήτηση για τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας. Είναι απαραίτητο σε έναν οργανισμό να υπάρχει ένα πλαίσιο στο οποίο να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι εργαζόμενοι έτσι ώστε να μπορέσουν τέτοιες υποθέσεις να διαλευκανθούν. Είδαμε ότι ο δήμος δεν είχε κάτι τέτοιο, το φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο μέσα στο πλαίσιο της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης που θέλουμε να κάνουμε ως παράταξη όπου και ψηφίστηκε. Την πρωτοβουλία αυτή υιοθέτησε και η ΚΕΔΕ.
  • Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας είναι μία μορφή εργασιακού bullying το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά, καταστάσεις όπου ένας συνεργάτης χρησιμοποιεί την εξουσία που έχει πάνω σε έναν άλλον συνεργάτη για να επιβάλλει «το θέλω του». Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει σε όλους τους χώρους εργασίας του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις