Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγωγείς Κυπαρίσση: Τους συγχωρώ, λέει ο επιχειρηματίας – Βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγείς Κυπαρίσση: Τους συγχωρώ, λέει ο επιχειρηματίας – Βίντεο

Απαγωγείς Κυπαρίσση: "Ό,τι έγινε, έγινε. Να είναι καλά τα παιδιά, τους συγχωρώ, σου μιλώ ειλικρινά. Τι θέλεις να κάνω;"

Παρά τον τρόμο που έζησε επί δύο μήνες στα χέρια των απαγωγέων του, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης δήλωσε ότι τους συγχωρεί. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είπε: “Ό,τι έγινε, έγινε. Να είναι καλά τα παιδιά, τους συγχωρώ, σου μιλώ ειλικρινά. Τι θέλεις να κάνω; Να κρατάω κακίες και έχθρα; Τους συγχωρώ”. Μεταξύ των απαγωγέων φέρεται να είναι και μια γυναίκα. Κατηγορείται ότι συμμετείχε στην παρακολούθηση πριν από την απαγωγή και ότι έβρισκε τα κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι επικοινωνίες. “Έχω στενοχωρηθεί που ειναι μια γυναίκα που έχει και παιδιά από ό,τι άκουσα. Είναι κρίμα η κοπέλα να αφήσει την οικογένειά της. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπλέχθηκε σε όλη αυτή την διαδικασία. Γιατί και εγώ παιδιά έχω και καταλαβαίνω”, ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απαγωγή του, ο επιχειρηματίας προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονική του ζωή. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα πέρασε. “Τους δυο μήνες αυτό σκαφτόμουν. Θα πάρουν τα λεφτά και θα με σκοτώσουνε. Γι’αυτό είπα ευχαριστώ που δεν με καθάρισαν κιόλας. Γιατί μπορεί να με καθάριζαν και να ήμουν αγνοούμενος”, πρόσθεσε. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων απαγωγέων.

Σεσημασμένοι για ληστείες και επιθέσεις σε ΑΤΜ οι δύο δράστες – Ο ρόλος της γυναίκας και τα λύτρα

Σεσημασμένοι για ληστείες και “χτυπήματα” σε ΑΤΜ, ήταν οι δύο από τους τρείς απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, που συνελήφθησαν το Σάββατο από την αστυνομία. Το οργανωτικό και εκτελεστικό “τρίο” που σχεδίασε και πραγματοποίησε την απαγωγή στις 29 Δεκεμβρίου, εντοπίστηκε σε… εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου “γιόρταζαν” για την επιτυχημένη όπως πίστευαν έκβαση του σχεδίου τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 350.000 ευρώ από τα λύτρα που έδωσε η οικογένεια του επιχειρηματία για την απελευθέρωση. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων χρημάτων, αλλά και τουλάχιστον 2-3 ακόμα εμπλεκομένων, που φαίνεται ότι παρείχαν υποστηρικτικό ρόλο στην ηγετική ομάδα, κατά τις 66 ημέρες της απαγωγής.

Ο “σκληρός” και ο “διαλλακτικός” απαγωγέας

Και οι τρεις συλληφθέντες ομολόγησαν στις αρχές την εμπλοκή τους στην απαγωγή. Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι ήταν εκείνοι που επικοινωνούσαν με την οικογένεια για τις διαπραγματεύσεις. Ο ένας από αυτούς, που είχε τις πρώτες επαφές με τους συγγενείς του 40χρονου, ήταν ο πιο διαλλακτικός και είχε δεχτεί αρχικά να “ρίξει” τις απαιτήσεις για τα λύτρα. Ο δεύτερος δράστης, είχε τον ρόλο του… σκληρού διαπραγματευτή και ήταν αυτός που διέκοψε τις επικοινωνίες όταν έβλεπε ότι η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Όσον αφορά την 39χρονη γυναίκα, εκείνη, συμμετείχε στην παρακολούθηση που είχε γίνει πριν την απαγωγή, αλλά και σε άλλες ενέργειες. Οι τρεις δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν την οικονομική κατάσταση του επιχειρηματία, κυρίως παρατηρώντας τη δραστηριότητα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος άνδρας ήταν σεσημασμένος για ληστείες, ενώ ο 34χρονος είχε εμπλοκή σε συμμορίες που είχαν απασχολήσει για εκρήξεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναζητούν ακόμα 2-3 άτομα που, πιθανότατα είχαν συνδράμει στην φύλαξη και τη σίτιση του 40χρονου, κατά τις 66 ημέρες της απαγωγής.

Εκβιασμός με χαστούκια και γροθιές

Όπως περιέγραψε ο Γιώργος Κυπαρίσσης στους αστυνομικούς, οι δράστες τον μετακίνησαν κατά τη διάρκεια της απαγωγής, σε διαφορετικό κρησφύγετο. Μάλιστα όπως είπε στα στελέχη της Ασφάλειας, οι απαγωγείς τον χαστούκιζαν και τον γρονθοκοπούσαν συχνά, για να ασκήσουν με αυτό τον τρόπο πίεση στην οικογένεια του και να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τα λύτρα.

Από αυτά τα χτυπήματα προκλήθηκαν οι αμυχές και οι μώλωπες στο σώμα και πρόσωπο του 40χρονου, που εντόπισε ο ιατροδικαστής. Οι αρχές δεν αποκλείουν οι γροθιές και τα χαστούκια να έγιναν σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ή να έστειλαν οι απαγωγείς φωτογραφίες στους συγγενείς του επιχειρηματία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις