Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καραμπόλα Εγνατία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία
ΕΛΛΑΔΑ

Καραμπόλα Εγνατία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Καραμπόλα Εγνατία: «Πρόλαβε και σταμάτησε», λέει αυτόπτης μάρτυρας για την καραμπόλα στην Εγνατία Οδό

Μέσω της επαρχιακής οδού Βέροιας-Έδεσσας διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, μετά τη μεγάλη καραμπόλα που σημειώθηκε νωρίτερα. Λόγω του τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στην Ημαθία και στο οποίο ενεπλάκησαν 33 οχήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο) της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη, έπειτα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας. Εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

«Πρόλαβε και σταμάτησε», λέει αυτόπτης μάρτυρας για την καραμπόλα στην Εγνατία Οδό

Οι περιγραφές των οδηγών για τη στιγμή του μεγάλου τροχαίου είναι συγκλονιστικές, καθώς το ένα αυτοκίνητο έπεφτε πάνω στο άλλο, σε ένα… ντόμινο τρόμου. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς ένας Τούρκος οδηγός νταλίκας κατάφερε να φρενάρει πριν πέσει με τη σειρά του πάνω στα άλλα οχήματα. «Πρόλαβε ο άνθρωπος και σταμάτησε, αλλιώς θα μας έκανε κιμά», είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

«Η φίλη μου ήταν εγκλωβισμένη πάνω από 40 λεπτά, μακάρι να είναι καλά… Και έβλεπα πιο κάτω κόσμο, το ένα αυτοκίνητο χτυπούσε το άλλο, μπαμ μπαμ μπαμ», ακούγεται να λέει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας ενώ ένας άλλος οδηγός δήλωσε: «Σοκάρεσαι σε αυτές τις συνθήκες, τα μισά φώτα ήταν σβηστά».

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Τρεις οι καταγεγραμμένοι τραυματίες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τρεις. Στην περιοχή έσπευσαν για την παροχή βοήθειας δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις