Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φάλαγγα Ρώσων – Ουκρανία: Άρματα μάχης έγιναν στάχτη
ΚΟΣΜΟΣ

Φάλαγγα Ρώσων – Ουκρανία: Άρματα μάχης έγιναν στάχτη

Φάλαγγα Ρώσων - Ουκρανία: Ουκρανοί έκαναν συντρίμμια και αποκαΐδια ρωσική φάλαγγα, κοντά στο Κίεβο

Στάχτη έγινε μια μεγάλη ρωσική φάλαγγα αρμάτων μάχης από τους Ουκρανούς κοντά στο Κίεβο. Ο πόλεμος μαίνεται για 7η συνεχόμενη μέρα, με την προέλαση του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την ουκρανική πρωτεύουσα να φαίνεται ότι έχει σταματήσει, καθώς οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά. Εικόνες από την πόλη Bucha, που βρίσκεται μόλις 30 χλμ από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο, απεικονίζουν τα συντρίμμια, από τα ρωσικά άρματα μάχης και τον στρατιωτικό εξοπλισμό των Ρώσων, που περνούσε από το σημείο όταν τους επιτέθηκαν οι Ουκρανοί.

Πλάνα προηγουμένως έδειχναν τη φάλαγγα των ρωσικών τανκς να κινείται προς την πόλη, κοντά στην αεροπορική βάση Gostomel, το απόγευμα της Κυριακής, πριν η φάλαγγα καταστραφεί.

Η φωτογραφία από tweet του Εσθονού Στρατηγού (εα) Riho Terras.
Πώς καταστράφηκε η ρωσική φάλαγγα

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι Ρώσοι πιθανότατα εξοντώθηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό και τα πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Οι Ουκρανοί, μετά την ρωσική εισβολή συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των Ρώσων, με ορισμένους να πετούν ακόμη και μολότοφ που έφτιαξαν σπίτι τους στα οχήματα των Ρώσων.

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί

Ο Eanatolii Fedoruk, ο δήμαρχος της Bucha, πανηγύρισε την ήττα των Ρώσων λέγοντας: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σταμάτησαν τη φάλαγγα του εχθρού… Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εισβολής τους και του έργου των ενόπλων δυνάμεων μας. Δυστυχώς, σπίτια υπέστησαν επίσης ζημιές, αλλά θα ξαναχτίσουμε. Εύχομαι υγεία στις ένοπλες δυνάμεις μας που εργάστηκαν πολύ καλά. Όλα θα είναι Ουκρανία».

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις πρώτες έξι ημέρες των μαχών.

Τι συμβαίνει με τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι το ηθικό έχει εξασθενήσει σε ορισμένες ρωσικές μονάδες και κάποιοι, μάλιστα έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία χωρίς μάχη. Αν και τα μάτια του κόσμου παραμένουν στραμμένα στη μαζική ρωσική φάλαγγα μήκους 40 μιλίων έξω από το Κίεβο, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η επίθεση του Πούτιν στην πρωτεύουσα έχει σταματήσει. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Dr Jack Watling δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για χαμηλό ηθικό μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων, αναφέροντας χαμένες και μπερδεμένες μονάδες και την έκπληξή τους όταν πρωτοδέχθηκαν πυρά από Ουκρανούς. «Έχουμε ακούσει αναφορές ότι καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους επειδή δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις