Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βοήθεια Ελλάδας στην Ουκρανία: Ο Χαρδαλιάς παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βοήθεια Ελλάδας στην Ουκρανία: Ο Χαρδαλιάς παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια

Βοήθεια Ελλάδας στην Ουκρανία: «Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη"

Έφτασε στην Πολωνία η ανθρωπιστική βοήθεια από Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα τα αεροσκάφη που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στη Ουκρανία έφτασαν πριν από μερικές ώρες στην Πολωνία, απ’ όπου θα προωθηθούν στη δοκιμαζόμενη χώρα. Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από την Ελλάδα εστάλη με πτήση 2 C-130 που αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής. Η κίνηση αυτή ήλθε σε συνέχεια και της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο συντονισμός έγινε από το Υπουργείο Άμυνας, ενώ σε ό,τι αφορά τo περιεχόμενο της αποστολής, πρόκειται για το ιατροφαρμακευτικό υλικό που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και επιπλέον φάρμακα, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στις φωτογραφίες που ανέβασε στα social media o υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδεύει την αποστολή, εμφανίζονται στιγμιότυπα από την άφιξη στο αεροδρόμιο και την υποδοχή των Ελλήνων. «Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Mission accomplished…» γράφει στο post του στο Instagram o Νίκος Χαρδαλιάς.

Mάλιστα σε προηγούμενη ανάρτησή του, που συνοδευόταν από εικόνες του τραγικού αντίκτυπου της ρωσικής εισβολής στη ζωή αμάχων, με το παιδί που σπάραζε και η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε γράψει «Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη! Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού… Ποτέ κανένας μόνος…»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις