Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Πρώτη αντίδραση Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Πρώτη αντίδραση Πούτιν

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Οργισμένος ο πρόεδρος Πούτιν, μίλησε για τη Δύση με σκληρούς χαρακτηρισμούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τη Δύση ως «Αυτοκρατορία του Ψεύδους» σε συνάντησή του με αξιωματούχους για να συζητήσει την οικονομία της χώρας. Καθισμένος σε ένα μακρύ τραπέζι μακριά από τους αξιωματούχους -που βρίσκονταν όλοι στη μία πλευρά απέναντί του- ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε με την οικονομική ομάδα αυτή για τις κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση τις τελευταίες ημέρες κατά της χώρας, μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τη Δευτέρα, την ημέρα των δηλώσεων αυτών του Βλαντίμιρ Πούτιν, το Ρούβλι κατακρημνίστηκε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καταγράφοντας σημαντική πτώση. Η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις στην οικονομία, τις μεταφορές και τους ολιγάρχες της χώρας, αλλά και σε μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας, μεταξύ άλλων.

Οργισμένος ο πρόεδρος Πούτιν, μίλησε για τη Δύση με σκληρούς χαρακτηρισμούς όσο μιλούσε με την ομάδα των οικονομικών αξιωματούχων για να συζητήσει αυτό που το Κρεμλίνο έχει αποκαλέσει μια νέα «οικονομική πραγματικότητα». «Η Δυτική κοινωνία, την οποία έχω αποκαλέσει “Αυτοκρατορία Ψεύδους” σε ομιλία μου, προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις κατά της χώρας μας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

H συνάντηση αυτή του Ρώσου προέδρου πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν οικονομικά ζητήματα της χώρας, ενώ στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντρέι Μπελούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα, ο διοικητής της Sberbank Χέρμαν Γκρεφ, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις