Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – Ρωσία πόλεμος: “Ο Ερντογάν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει”
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Ρωσία πόλεμος: “Ο Ερντογάν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει”

Τουρκία - Ρωσία πόλεμος: Σειρά αναρτήσεων στο twitter

Σειρά αναρτήσεων στο twitter στις οποίες αναφέρεται στην κρίση στην Ουκρανία, έχει κάνει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε αυτές τις αναρτήσεις αναφέρει τα εξής:

«Βιώνουμε ακόμη έναν πόλεμο στην περιοχή μας. Ο πρόεδρος Ερντογάν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς διατηρούμε στενές σχέσεις και με τις δυο χώρες. Επίσης απηύθυνε έκκληση για μια ενιαία στάση από την πλευρά των συμμάχων.  Ως Τουρκία κάναμε παν το δυνατόν για να εμποδίσουμε αυτό τον πόλεμο σε διπλωματικό επίπεδο. Οι εκκλήσεις μας για μεταρρύθμιση του συστήματος του ΟΗΕ δεν εισακούστηκαν και είδαμε τις τραγικές συνέπειες στην τελευταία κρίση. Αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι εκκλήσεις μας είχαν ληφθεί υπόψη. Επανειλημμένα κάναμε έκκληση για μια διπλωματική λύση, αλλά τώρα ο πόλεμος αποτελεί μια πραγματικότητα Η έλλειψη ενότητας της διεθνούς κοινότητας πάνω σε μια σειρά από περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα υπήρξε ένα μείζον πρόβλημα όπως και στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Αυτή η σύγκρουση μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με δυο τραγωδίες. Η πρώτη είναι η ανθρωπιστική πρόκληση και η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο. Καθώς είμαστε ο ηγέτης σε αυτό το μέτωπο σε άλλες περιφερειακές συγκρούσεις, θα κάνουμε το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση

Η δεύτερη τραγωδία είναι η ανελέητες επιθέσεις κατά της αλήθειας. Έχουμε πλήρη επίγνωση και εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση και τη μαύρη προπαγάνδα, θα είμαστε στην πλευρά της αλήθειας ανεξάρτητα από την πηγή της.

Υπάρχει πολλή εικοτολογία και σχολιασμός για την πολιτική της Τουρκίας. Όλοι θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι διπλωματικές ενέργειες της Τουρκίας και ο συντονισμός με τους συμμάχους θα επικεντρώνεται πάντα στο πώς να επιτύχουμε μια ταχεία και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Η Τουρκία, πιστεύει στην εποικοδομητική και δημιουργική δύναμη της διπλωματίας και προσπαθεί να εξαντλήσει όλες τις διπλωματικές επιλογές σε κάθε κρίση. Αυτή η τελευταία σύγκρουση είναι και αφενός ατυχής και αφετέρου μη αναγκαία. Θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις