Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Η προτροπή εταιρείας για τις πινακίδες στους δρόμους
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Η προτροπή εταιρείας για τις πινακίδες στους δρόμους

Ρωσία - Ουκρανία πόλεμος: «Βγάλτε τις πινακίδες από του δρόμους να πάνε κατευθείαν στην κόλαση!»

Οι Ουκρανοί αντιστέκονται με κάθε τρόπο στο ρωσικό στρατό που εισέβαλε στη χώρα τους. Η ουκρανική αντίσταση, μάλιστα, σε συνδυασμό με logistic προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός φαίνεται ότι έχει βγάλει εκτός σχεδιασμού την επιχείρηση Πούτιν που φανταζόταν ότι θα έκανε μια εισβολή εξπρές. Ηδη αναλυτές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το πόσο έπεσε έξω το σχέδιο Πούτιν.  Μια ουκρανική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και συντήρηση δρόμων δήλωσε ότι αφαιρεί όλες τις οδικές πινακίδες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής για να… βρουν το δρόμο τους στη χώρα.

Η εταιρεία, Ukravtodor, ανέφερε σε μια ενημέρωση στο Facebook:

«Ο εχθρός έχει κακές επικοινωνίες, δεν μπορεί να πλοηγηθεί στο έδαφος. Ας τους βοηθήσουμε να φτάσουν κατευθείαν στην κόλαση». Ανέβασε μια επεξεργασμένη φωτογραφία μιας τυπικής οδικής πινακίδας στην οποία οι οδηγίες προς κοντινές πόλεις έχουν αντικατασταθεί με βωμολοχίες που θα μπορούσαν να μεταφραστούν ως «Αντε γαμήσου», «Αντε γαμήσου ξανά» και «Αντε γαμήσου πίσω στη Ρωσία».

Στην ανάρτησή της στο Facebook η εν λόγω εταιρεία οδοποιίας δίνει οδηγίες για αποσυναρμολόγηση των πινακίδων σε όλους τους δρόμους της χώρας με προτεραιότητα τις πινακίδες κατεύθυνσης και τις πινακίδες με ονόματα οικισμών. Στη συνέχεια συμβουλεύει να δίνουν αυτές τις πινακίδες στις τοπικές αρχές και στους εργάτες οδοποιίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις