Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καρανίκας – Τσακαλώτος Καθημερινή: Και η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ… μαίνεται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρανίκας – Τσακαλώτος Καθημερινή: Και η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ… μαίνεται

Καρανίκας - Τσακαλώτος Καθημερινή: Στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την αναφορά του περί "ανασφάλειας που δεν δικαιολογείται" του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ο Νίκος Καρανίκας,

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο Νίκος Καρανίκας στην πρόφατη αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Αλέξη Τσίπρα πως “έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται”. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, μεταξύ άλλων, αφού ανέφερε ως τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη “λαϊκότητα” και τον “τακτικισμό” προχώρησε και στα ελαττώματα του πρώην Πρωθυπουργού μην διστάζοντας να πει ότι στην επιλογή συμβούλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και ότι “‘εχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται”. Στον κ. Τσακαλώτο απαντά ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καρανίκας στην ανάρτησή του σημειώνει πως “αυτή η άποψη κρύβει μια προσπάθεια να προσβάλει – μάταια στην προκειμένη – και φανερώνει υπεροψία που μετατρέπεται σε πολιτική”.

Χαρακτηρίζει τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου ως “απότοκο της αριστοκρατικής αντίληψης για την αυτοπεποίθηση . Εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα”.

“Όσο για τον νεοφιλελευθερισμό σύντροφοι και συντρόφισσες, δημιουργεί τόση ανισότητα που δυσκολεύει την κινητικότητα και όχι το αντίθετο όπως διαβάσαμε από τον σύντροφο απόφοιτο του ιδρύματος που υπάρχει από το 1500….και σας το λέω εγώ που είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985, αλλά έχω μελετήσει τον Μαρξ, γνωρίζω υλισμό, διαλεκτική και νεοφιλελευθερισμό” καταλήγει ο κ. Καρανίκας.

Ολόκληρή η ανάρτηση:

“αυτοπεποίθηση

και κινητικότητα με αριστερή ματιά.

Διάβασα την άποψη του σ. Τσακαλώτου για την αυτοπεποίθηση.

Με απασχολεί, γιατί αυτή η άποψη κρύβει μια προσπάθεια να προσβάλει – μάταια στην προκειμένη – και φανερώνει υπεροψία που μετατρέπεται σε πολιτική.

Κατά τ άλλα αυτή η δήλωση είναι απότοκο της αριστοκρατικής αντίληψης για την αυτοπεποίθηση . Εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα.

Κατακτούμε τον εαυτό μας με προσωπικό αγώνα και η γνώση-αποδοχή του εαυτού μας μαζί με την συντροφικότητα του συλλογικού, είναι αρκετά για να έχουμε την αυτοπεποίθηση που δεν μετατρέπεται σε αλαζονεία και υπεροψία.

Όσο για τον νεοφιλελευθερισμό σύντροφοι και συντρόφισσες, δημιουργεί τόση ανισότητα που δυσκολεύει την κινητικότητα και όχι το αντίθετο όπως διαβάσαμε από τον σύντροφο απόφοιτο του ιδρύματος που υπάρχει από το 1500….και σας το λέω εγώ που είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985, αλλά έχω μελετήσει τον Μαρξ, γνωρίζω υλισμό, διαλεκτική και νεοφιλελευθερισμό

καλή βδομάδα”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις