Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Truth Social:  Ντεμπούτο στις συσκευές Apple έκανε η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Truth Social:  Ντεμπούτο στις συσκευές Apple έκανε η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης

Truth Social: Στόχος η προσέλκυση χρηστών (και οπαδών του) που θεωρούν ότι «λογοκρίνονται» από τις κυρίαρχες πλατφόρμες.

Μπορεί να αποκλείστηκε από facebook και twitter, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν το έβαλε κάτω. Σχεδίασε ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η εφαρμογή του οποίου βρίσκεται πλέον στο App Store. Και το όνομα αυτού Truth Social.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ονομασία, που θυμίζει τον τρόπο που ο Τραμπ αντιμετώπισε τα ΜΜΕ και διαχειρίστηκε τα social media από το 2016 και μετά, αναμειγνύοντας ημι-αλήθειες, ψεύδη, ισχυρισμούς, προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε ένα «σύμπαν» που ορισμένοι μελετητές έχουν αποδώσει ως «μετα-αλήθεια» (post truth), ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει «ολική επαναφορά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αποκλεισμό του διαδοχικά από Twitter, Facebook και YouTube.

Πώς θα λειτουργεί το Truth Social

Σύμφωνα με το Sky News, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν και να μοιράζονται μια «αλήθεια», ενώ διαφημίζεται ως η αμερικανική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου χωρίς να κάνει διακρίσεις με βάση την πολιτική ιδεολογία. Λεπτομέρειες για την εφαρμογή έγιναν γνωστές μόλις την τελευταία εβδομάδα, καθώς οι τεχνικοί ήλεγχαν μια δοκιμαστική έκδοσή της.

«Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας Πρόεδρος θα σας δει σύντομα!»

Η φίρμα πίσω από το Truth Social είναι η Trump Media & Technology Group (TMTG), με επικεφαλής τον Ντέβιν Νούνες, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Όπως σχολιάζει το Sky News, η TMTG έρχεται να προστεθεί στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εταιρειών τεχνολογίας που προβάλλονται ως υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, προσπαθώντας να προσελκύσουν χρήστες που θεωρούν ότι οι απόψεις τους καταπιέζονται ή και λογοκρίνονται από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική στις ΗΠΑ έως τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νούνες την Κυριακή στο Fox News. Στις 15 Φεβρουαρίου, ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο του λογαριασμού του πατέρα του στο Truth Social, δείχνοντας μια «αλήθεια» (μια ανάρτησή του) που έγραφε: «Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας Πρόεδρος θα σας δει σύντομα!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις