Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος για Τσίπρα: Αδικαιολόγητα ανασφαλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Αδικαιολόγητα ανασφαλής

Τσακαλώτος για Τσίπρα: «Φωτιές» στην Κουμουνδούρου ανάβει ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Τα βέλη του εκτοξεύει κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητα ανασφαλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφού αναφέρει ως τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη «λαϊκότητα» και τον «τακτικισμό»,  περνάει στα ελαττώματά του Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να πει ότι στην επιλογή συμβούλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος αυτό το λέει και ο ίδιος».

Μάλιστα η απάντησή του για το αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας κατά την υπουργική του θητεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρεται στις σπουδές του Αλέξη Τσίπρα σε πολυκλαδικό λύκειο των Αμπελοκήπτων και το πολυτεχνείο της Πάτρας σε συνδυασμό με τα περί ανασφάλειας που του χρέωσε στην προηγούμενη απάντηση. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος: «Λιγότερο από άλλους (σ.σ. τον επηρέασε η αίγλη της υπουργικής καρέκλας). Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση». Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Πάντως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραλείπει να αφήσει κι άλλη έμμεση αιχμή, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη συλλογικότητας και δημοκρατίας  λέγοντας ότι «μπροστά στον Βαρουφάκη ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις