Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και του Νίκου Χαρδαλιά με αφορμή την συζήτηση για τα εξοπλιστικά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτικούς παπατζήδες», που καταψήφισαν τη συμφωνία για την επίλυση του Μακεδονικού, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε: «Η πατρίδα δεν γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες να φωτογραφίζονται κομπάζοντας και από πίσω να πεφτουν βροχή οι απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα. Ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες τους. Δεν ξέρω αν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη, γιατί καταστήσατε την χώρα μας το καλύτερο πελατάκι». Και η απάντηση του κ. Χαρδαλιά σε ανάλογο ύφος: «Όσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, είστε εκτός τόπου και χρόνου. Σας καλουμε να έρθετε στο υπουργείο να ενημερωθείτε διότι εκτίθεστε. Αυτή η συμφωνία που έρχεται ίσως να είναι από τις ελάχιστες που δεν έχει μεσάζοντα. Και σεις μιλάτε για πολιτικούς παπατζήδες».

Και ενώ στο βήμα ήταν ο πρωθυπουργός για την δευτερολογία του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας διέκοπτε συνεχώς τον πρωθυπουργό, οπότε ο κ. Τασούλας παρενέβη λέγοντας: «Κύριε Δρίτσα σήμερα έχετε ξεφύγει, ελάτε ελάτε και βάλτε και την μάσκα σας που είναι ωραία». Δεν ξέρουμε αν επηρέασε το σχόλιο του προέδρου για την μάσκα, αλλά ο βουλευτής συμμορφώθηκε.

Ψηφιακός υπουργός

Και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να λειτουργεί με ψηφιακούς ρυθμούς ο νέος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, που έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και λίγες ημέρες. Βέβαια καλή είναι η ψηφιοποίηση, αλλά οι αγρότες διάλογο ψηφιακό δεν κάνουν, ή στα μπλόκα τους συναντάς ή στο υπουργείο. Γι’ αυτό και ο κ. Γεωργαντάς φρόντισε εξ αρχής να δηλώσει ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές σε όλους.

 

Πολάκης και Μάο

Κάλυψε τον Παύλο Πολάκη, διαφωνώντας όμως μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνένετυξη, λέγοντας: «Ο Παύλος Πολάκης έχει τη διαδρομή του, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει, αλλα στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν, όπως έλεγε και ο πρόεδρος Μάο». Τώρα πώς συνδέεται ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο Μάο δεν το ξέρω, αλλά όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

 

Άρχισαν τα όργανα

Και να που άρχισαν τα όργανα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην Βουλή μετά την άρνηση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για τον ΕΦΚΑ. Μετά την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ ότι θα δηλώσει «παρών», τον λόγο πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης: «Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί οι άχρωμοι. Έχετε ξεχάσει το ΑΣΕΠ που καταστρατηγείται, κάνετε την καλύτερη πάσα στη Νέα Δημοκρατία». Και η απάντηση της κας Γιαννακοπούλου: «Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις. Θυμηθήκατε το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;».

 

Τέλος στα σενάρια

Τέλος στα σενάρια της κόντρας Πατούλη-Μεγάρου Μαξίμου έβαλε η επίσκεψη του περιφερειάρχη στο Μέγαρο και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Το θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της Αττικής και η προώθηση του brand Αττική σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο όλοι έμειναν στο καλό κλίμα της συνάντησης παρά τα όσα είχαν ακουστεί για την διαχείριση από την Περιφέρεια της κακοκαιρίας <»Ελπίς» πριν λίγες εβδομάδες. Μάλιστα, ο κ. Πατούλης ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια και μια σέλφι από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

 

Συναυλία με νόημα

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό διοργάνωσε το ΚΚΕ. Στη συναυλία για τον μεγάλο Έλληνα ποιητή υπήρξε απόδοση τιμής και στον επίσης μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Το παρών στην συναυλία έδωσαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσόύμπας, ο πρόεδρος τηςΒουλής Κώστας Τασούλας και η κα Γιάννα Αγγελοπούλου

 

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του: «Ήδη σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα καθότι τριπλά εμβολιασμένος, αλλά συνεχίζουμε εντατικά τις ετοιμασίες για το νομοσχέδιο για την οπαδική βία. Και αν δεν έχετε ακόμα θωρακιστεί εμβολιαστείτε άμεσα. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας». Περαστικά να ευχηθούμε…

 

Ο χαλαρός Επίτροπος

Μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του από αυτόν του αυστηρού Ευρωπαίου Επίτροπου έδειξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε μια συζήτηση που αναρτήθηκε σε podcast στα μέσα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι δουλειά θα έκανε εάν δεν ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος, απάντησε: «Νομίζω ότι θα απολάμβανα να διδάσκω ή να κάνω την δική σας δουλειά, του δημοσιογράφου. Δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν έχω διδάξει ποτέ και δεν έχω δουλέψει ποτέ ως δημοσιογράφος». Και εμείς να του πούμε ότι ποτέ δεν είναι αργά, αλλά αυτά όταν τελειώσει την πολύ σοβαρή δουλειά που έχει αναλάβει για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πρόεδρος με χιούμορ

Προσπάθησε στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή να ξεκινήσει την ομιλία του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, αλλά ο κ. Δρίτσας τον διέκοπτε, γιατί ήθελε να λάβει τον λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και τότε ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη και είπε «όχι, δεν σας δίνω τον λόγο, γιατί μετά θα ακολουθήσουν άλλοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ας μιλήσει ο κ. Φραγγίδης. Υπάρχουν και βουλευτές στο Κοινοβούλιο, όχι μόνο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Πρέπει να κοιτάμε λίγο και τους βουλευτές. Εγκαινιάζουμε τον συνδικαλισμό υπέρ των βουλευτών σήμερα». Ωραία ντρίμπλα από τον κ. Τασούλα, να τα λέμε κι αυτά.

 

Θα τους δει;

Αληθεύει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τους συνυποψηφίους του για την κούρσα διαδοχής, την οποία κέρδισε ο ίδιος; Και αν αληθεύει, τι θα ζητήσει ο νέος πρόεδρος και τι θα απαντήσουν οι συνυποψήφιοι; Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον μια τέτοια συνάντηση.

 

Ωραία πρωτοβουλία

Λογοτεχνικά βιβλία σε ΕΠΑΛ του Αγρινίου έστειλε το πρωθυπουργικό γραφείο ανταποκρινόμενο άμεσα σε επιστολή που του είχε αποσταλεί. Συγκεκριμένα το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου είχε στείλει επιστολή και ζητούσε την αποστολή τέτοιων βιβλίων για τους μαθητές του. Η επιστολή μάλιστα απευθυνόταν προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης φρόντισε ώστε σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων τα βιβλία να σταλούν στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ.

Μάχη

Αληθεύει ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα δυτικά προάστια, αφού θα είναι συνυποψήφιες η κα Ρένα Δούρου και η κα Έφη Αχτσιόγλου; Αν ισχύει, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τρόμαξε

Ο λόγος για την οικογένεια του βουλευτή Σταύρου Κελέτση, που την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε απο το σπίτι του σε αυτό εισέβαλαν διαρρήκτες. Ο βουλευτής Αλεξανδρούπολης βρισκόταν στην Σαμοθράκη, αλλά στο σπίτι βρίσκονταν τα μέλη της οικογένειάς του. Οι δράστες έκλεψαν χρήματα και τιμαλφή, αλλά ευτυχώς δεν πείραξαν κανένα από τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις