Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι να κάνω τις παλιές εφημερίδες: Μην τις ξαναπετάξεις:!
PLUS

Τι να κάνω τις παλιές εφημερίδες: Μην τις ξαναπετάξεις:!

Τι να κάνω τις παλιές εφημερίδες: Σχεδόν σε όλα τα σπίτια μπαίνουν πολλές εφημερίδες, που αφού διαβάσουμε πετάμε… στα σκουπίδια

Σχεδόν σε όλα τα σπίτια μπαίνουν πολλές εφημερίδες την εβδομάδα, που αφού τις διαβάσουμε πίνοντας τον καφέ μας, τις πετάμε… στα σκουπίδια. Αλήθεια, αυτό κάνετε; Λάθος! Tα φύλλα της εφημερίδας είναι το τέλειο εργαλείο για πολλές σπιτικές δουλειές και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε. Αρκεί να ξέρετε πού χρησιμεύουν. Πάμε να δούμε οκτώ τρόπους που θα […]

Σχεδόν σε όλα τα σπίτια μπαίνουν πολλές εφημερίδες την εβδομάδα, που αφού τις διαβάσουμε πίνοντας τον καφέ μας, τις πετάμε… στα σκουπίδια.

Αλήθεια, αυτό κάνετε; Λάθος! Tα φύλλα της εφημερίδας είναι το τέλειο εργαλείο για πολλές σπιτικές δουλειές και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε.

Αρκεί να ξέρετε πού χρησιμεύουν.

Πάμε να δούμε οκτώ τρόπους που θα σας πείσουν να μην πετάξετε ξανά ούτε φύλλο.
Διώξτε τη μυρωδιά της μούχλας από τα αντικείμενα

Πολλά βιβλία αλλά και ρούχα μας μυρίζουν μούχλα. Πάρτε μερικά φύλλα και βάλτε τα στον πάτο μιας σακούλας. Βάλτε από πάνω το αντικείμενο που μυρίζει, κλείστε τη σακούλα και αφήστε την όπως είναι για μια εβδομάδα. Θα δείτε μόνοι σας πως η μυρωδιά έχει εξαφανιστεί.

assorted newspapers on top of table
Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

Είναι το πιο γνωστό και αποτελεσματικό κόλπο, όσοι όμως δεν το ξέρετε, ξεκινήστε το. Βάλτε φύλλα εφημερίδας στα ράφια του ψυγείου ή τα συρτάρια και ακουμπήστε πάνω τα λαχανικά και τα φρούτα. Μια φορά την εβδομάδα φροντίζετε να τα αντικαθιστάτε.

Στεγνώστε βρεγμένα παπούτσια

Όταν βρέχει και τα παπούτσια γίνονται μούσκεμα, μην ανησυχείτε. Βάλτε φύλλα εφημερίδας μέσα τους, γιατί έτσι απορροφάται η υγρασία, προστατεύονται τα παπούτσια σας και δεν μυρίζουν απαίσια.

Πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα

Όταν θέλετε να μετακινήσετε κάτι εύθραυστο σε μια μετακόμιση ή σε ένα ταξίδι καλό θα είναι να το τυλίγετε με εφημερίδα για να μην κινδυνεύει να σπάσει. Φροντίζετε να βάζετε αρκετά φύλλα γύρω από το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει.

Καθαρίζετε καθρέφτες και τζάμια

Θα εκπλαγείτε αν δείτε πώς καθαρίζουν τα τζάμια με την εφημερίδα. Βάλτε καθαριστικό πάνω στο τσαλακωμένο φύλλο και ξεχάστε τα πανάκια.

brown leather gloves near mug
Σκοτώστε τα ζιζάνια στην αυλή

Αν έχετε αυλή και σας προβληματίζει το θέμα των ζιζανίων, με μερικά φύλλα εφημερίδας μπορείτε να τα εξολοθρεύσετε. Καλύψτε τα με αυτά έτσι ώστε να μην μπορούν να παίρνουν οξυγόνο και φως από τον ήλιο. Μετά από λίγο θα ψοφήσουν και θα γίνουν λίπασμα για το χώμα σας. Προσέξτε να μην βάζετε εφημερίδες κοντά σε λουλούδια γιατί θα τα καταστρέψετε.

Αποθηκεύστε τις μπότες σας

Βάλτε τσαλακωμένα φύλλα εφημερίδας μέσα, για να κρατήσουν το σχήμα τους.

Καθαρίστε τα πάντα

Το χαρτί της εφημερίδας είναι απορροφητικό όπως το χαρτί κουζίνας που χρησιμοποιείτε για να σκουπίζετε επιφάνειες. Καθαρίζει τέλεια και δεν χαλάτε και χαρτί!

plate of donuts and coffee
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις