Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολυμπιονίκης χτυπάει άλογο: Αποτροπιασμός με το βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιονίκης χτυπάει άλογο: Αποτροπιασμός με το βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα

Ολυμπιονίκης χτυπάει άλογο: Ο σερ Μαρκ Τοντ που έγινε και προπονητής, ζήτησε συγγνώμη από το άλογο και όλους τους εμπλεκόμενους για τις πράξεις του.

Σε προσωρινή αναστολή τέθηκε ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιππασία, σερ Μαρκ Τοντ, με αφορμή ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μαστιγώνει ένα άλογο «δέκα φορές με ένα κλαδί». Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Βρετανική Αρχή Ιππασίας (ΒΗΑ) απαγόρευσε στον κορυφαίο Νεοζηλανδό αθλητή να αγωνιστεί μετά το ντροπιαστικό βίντεο που τον δείχνει να χτυπάει το άλογο προκειμένου να το αναγκάσει να υπερπηδήσει ένα υδάτινο εμπόδιο.

Ο σερ Μαρκ Τοντ που έγινε και προπονητής, ζήτησε, όπως είπε, συγγνώμη από το άλογο και όλους τους εμπλεκόμενους για τις πράξεις του. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Βρετανικής Αρχής Ιππασίας, δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες. Το βίντεο, που φέρεται να έχει τραβηχτεί πριν από δύο χρόνια, έκανε το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον χρυσό Ολυμπιονίκη να κτυπά ξανά και ξανά το ζώο.

Ο Νεοζηλανδός ιππέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό το 1984 και το 1988

«Η προσωρινή αναστολή σημαίνει ότι, όσο διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες αυτού του περιστατικού, ο σερ Mαρκ Τοντ δεν θα μπορεί να λάβει μέρος σε ιπποδρομίες στη Μεγάλη Βρετανία ή διεθνώς. Ο 65χρονος θεωρείται κορυφαίος αθλητής του ιππικού τριάθλου. Ο Νεοζηλανδός ιππέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό, σε δύο συνεχείς διοργανώσεις, το 1984 και το 1988.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις