Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νέας Ιωνίας: Ειδικός εξοπλισμός διαχείρισης βιοαποβλήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νέας Ιωνίας: Ειδικός εξοπλισμός διαχείρισης βιοαποβλήτων

Δήμος Νέας Ιωνίας: Τέσσερα απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 1050 καφέ κάδοι διαφόρων μεγεθών.

Από τον Δήμο Νέας Ιωνίας ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος παράδοσης ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης, δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τη Νέα Ιωνία για την επίσημη παράδοση τεσσάρων απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 1050 καφέ κάδων διαφόρων μεγεθών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση  των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από τους πολίτες.

 

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, συνοδευόμενη από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, υποδέχθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος τον κ. Πατούλη και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, τους οποίους και ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία, με τον Περιφερειάρχη να ανταποδίδει τονίζοντας ότι η Νέα Ιωνία σημειώνει σημαντική πρόοδο στον τομέα της ανακύκλωσης.

 

Στην παράδοση-παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αταλάντη Μιχελογιαννάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις