Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών – Βύρωνας: Τρεις συλλήψεις για… «ελιξίρια ομορφιάς »
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών – Βύρωνας: Τρεις συλλήψεις για… «ελιξίρια ομορφιάς »

Διακίνηση ναρκωτικών - Βύρωνας: Αυτό το ναρκωτικό, έχει αρχίσει και γίνεται «δημοφιλές» σε χρήστες στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Δύσης.

Πίσω από τα «ελιξίρια ομορφιάς», που διακινούνταν σε μπουκαλάκια με σχετικές παραγγελίες από συγκεκριμένο site, κρυβόταν εργαστήριο παρασκευής ενός από τα πιο ισχυρά ψυχεδελικά, της  διμεθυλοτρυπαμίνης, δηλαδή το D.M.T. Χρησιμοποιείται κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως στη Βραζιλία. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτό το ναρκωτικό, έχει αρχίσει και γίνεται «δημοφιλές» σε χρήστες στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Δύσης, όπου καταναλώνεται ως υγρό με σταγόνες κάτω από την γλώσσα.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Για πρώτη φορά στη χώρα μας η Δίωξη Ναρκωτικών ανακάλυψε τέτοιο εργαστήριο, στην περιοχή του Βύρωνα. Ως εγκέφαλος του κυκλώματος που διακινούσε το ψυχεδελικό ναρκωτικό διεθνώς, κατηγορείται μία 28χρονη Βραζιλιάνα χορεύτρια και ο D.J 48χρονος Έλληνας σύντροφός της. Συνελήφθη μία Ελληνίδα την ώρα που ταχυδρομούσε στην περιοχή του Ζωγράφου «ελιξίρια ομορφιάς» με περιεχόμενο, όμως, το προαναφερθέν ψυχεδελικό ναρκωτικό. Η Αστυνομία αναφέρει ότι συγκατηγορούμενοι της 31χρονης, είναι 28χρονη αλλοδαπή και ο 48χρονος ημεδαπός.

Η πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα

«Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας(Δίωξης Ναρκωτικών)», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση «για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, σε συνεργασία με την H. S. I (Homeland Security Investigation) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT), εντοπίστηκε η οικία «εργαστήριο» παρασκευής της προαναφερθείσας ναρκωτικής ουσίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων».

Ειδικότερα, προστίθεται, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της, 21 δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν -26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους -910- γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ). «Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε», συνεχίζει η Αστυνομία «διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στο Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

 

Μέσω ιστοσελίδας

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών». Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 78 γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ), συνολικού βάρους 2 κιλών και 402 γραμμ, 22 φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους 7.668 γραμμαρίων, 80 συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους 3.015 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ, 102 φιαλίδια, εκατό  καπάκια δοσομετρητές, πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων, αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων.

Η διμεθυλοτρυπαμίνη ή DMT, το ισχυρό ψυχεδελικό, έχει πολλά ονόματα:  Το Πνευματικό Μόριο, Μπαχαρικό του Ξωτικού, Dimitri, Fantasia, Ταξίδι Επιχειρηματία, Σπέσιαλ του Επιχειρηματία και Ψύχωση 45 λεπτών. Μια κρυσταλλική σκόνη από φυτά που βρίσκονται στο Μεξικό, τη Νότια Αμερική και την Ασία, συνήθως εισπνέεται, προκαλώντας αντιδράσεις που διαρκούν από 5 έως 45 λεπτά. Αλλά, όταν αναμειγνύεται με παρασκευάσματα, όπως το ποτό της Νότιας Αμερικής ayahuasca, οι αντιδράσεις μπορεί να διαρκέσουν τρεις έως τέσσερις ώρες.

Οπτικές παραισθήσεις

Το DMT μπορεί να προκαλεί οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις, καθώς και ευφορία, διεσταλμένες κόρες, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση, ζαλάδα, προβλήματα συντονισμού, ναυτία, άγχος και παράνοια. Μεγάλες δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε κώμα και σύνδρομο σεροτονίνης, που έχει ως συμπτώματα την αναστάτωση, τη μυική δυσκαμψία, τις ημικρανίες, τα ρίγη, τη διάρροια και τον πυρετό. Μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε κρίσεις, καρδιακές αρρυθμίες, αναισθησία και θάνατο.

Μερικοί μακροχρόνιοι χρήστες βιώνουν αναδρομές μήνες ή χρόνια μετά τη χρήση και ενδέχεται να βιώσουν ψύχωση που προκαλείται από το ναρκωτικό, η οποία περιλαμβάνει διαταραγμένη διάθεση, αποδιοργανωμένες σκέψεις και παράνοια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις