Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Rafale Ινδονησία: Συμβόλαιο για την απόκτηση πολεμικών αεροσκαφών
ΚΟΣΜΟΣ

Rafale Ινδονησία: Συμβόλαιο για την απόκτηση πολεμικών αεροσκαφών

Παραγγελία-μαμούθ 42 γαλλικών Rafale έκανε η Ινδονησία, με τη σύμβαση να υπογράφεται το πρωί της Πέμπτης.

Συμβόλαιο για την απόκτηση 42 γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς υπεγράφη μεταξύ του Υπαρχηγού Αεροπορίας Γιουσούφ Τζαουχαρί , επικεφαλής της υπηρεσίας εξαγορών του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας, και του Ερίκ Τραπιέ Trapier, Διευθύνοντος Συμβούλου της Dassault Aviation, κατασκευαστή του Rafale, παρουσία του Προποβό Σουμπιάντο, Υπουργού Άμυνας της Ινδονησίας και της Γαλλίδας ομολόγου του, Φλοράνς Παρλί, στο πλαίσιο τελετής που διοργανώθηκε στην Τζακάρτα. Αυτή η σύμβαση προβλέπει τη σταδιακή έναρξη ισχύος με ένα πρώτο στάδιο που περιλαμβάνει 6 Rafale και στη συνέχεια 36 αεροσκάφη.

Αυτή είναι η έβδομη εξαγωγική επιτυχία για τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη από το 2015 μετά από παραγγελίες που δόθηκαν από την Αίγυπτο, το Κατάρ, την Ινδία, την Ελλάδα, την Κροατία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ινδονησία είναι επίσης η πρώτη χώρα, η οποία δεν ήταν προηγουμένως πελάτης στρατιωτικών αεροσκαφών Dassault, που αγόρασε νέα Rafales. Και η δεύτερη χώρα στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που έγινε μέλος του συλλόγου.

Η Γαλλία επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ινδονησία, καθώς είδε τη στρατηγική της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού να κλονίζεται πέρυσι από την αιφνίδια ακύρωση της σύμβασης από την Αυστραλία για την αγορά υποβρυχίων. Μετά από αυτή την απογοήτευση, το Παρίσι θέλει να ενισχύσει τη συμμαχία του με τους παλιούς του εταίρους, την Ιαπωνία και την Ινδία, αλλά και με την Ινδονησία και άλλες χώρες στην Ασία.

Η Γαλλία ξεκίνησε την ενίσχυση της «εταιρικής σχέσης» με την Ινδονησία, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ζαν- Υβ Λε Ντριάν στη  Τζακάρτα τον περασμένο Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από Le Figaro
gray and brown camouflage nutshell helmet on table
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις