Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αραούχο – ΄Άλκης Καμπανός: Η νέα αφιέρωση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αραούχο – ΄Άλκης Καμπανός: Η νέα αφιέρωση

Αραούχο - ΄Άλκης Καμπανός: Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και οι διαιτητές φόρεσαν το μπλουζάκι με το μήνυμα του ΠΣΑΠ

Ο Σέρχιο Αραούχο και οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ αφιέρωσαν το πρώτο τέρμα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στον αδικοχαμένο Άλκη.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και οι διαιτητές φόρεσαν το μπλουζάκι με το μήνυμα του ΠΣΑΠ που ανέφερε «Μην με χτυπάτε άλλο», που ήταν τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου Άλκη.

Όταν ο Σέρχιο Αραούχο σκόραρε μετά από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, ευχαρίστησε τον συμπαίκτη του για την πάσα και στη συνέχεια πήγε στον πάγκο, πήρε την μπλούζα του ΠΣΑΠ, καλώντας όλους τους παίκτες της ΑΕΚ να αφιερώσουν το τέρμα στον δολοφονημένο φίλο του Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από λίγες ημέρες ο Αργεντινός σέντερ φορ σκόραρε με εντυπωσιακό ψαλιδάκι κόντρα στον Άρη και αφιέρωσε το γκολ στον Άλκη, σχηματίζοντας με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α».

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: Ξέσπασε με τριάρα και μπροστάρη Αραούχο

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στη Super League Interwetten, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 στο ΟΑΚΑ, βάζοντας τέλος στο μαύρο σερί με τις εντός έδρας ήττες. Δύο γκολ πέτυχε ο Σέρχιο Αραούχο στο 100ο του παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο 52′ και το 71′, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Τσούμπερ έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, είχε κάποιες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως ο Απόλλων ήλεγξε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Αυτό δεν συνέβη στο δεύτερο μέρος, στο οποίο η ΑΕΚ βρήκε τρία γκολ, δίχως να πιέσει πάρα πολύ τον Απόλλωνα, βρίσκοντας δίχτυα στις πρώτες της προσπάθειες στην εστία.

Αρχικά στο 52ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Αραούχο βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στα δίχτυα. Μάλιστα ο Αργεντινός επιθετικός πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του με φανέλα που γράφει “μη με χτυπάτε άλλο”, για τον 19χρονο δολοφονημένο οπαδό του Άρη, Άλκη Καμπανό. Στη συνέχεια ο Τσούμπερ πήρε τη σκυτάλη στο 66ο λεπτό.

Ο Άμραμπατ έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, ο Ντεντάκης φάνηκε αρχικά να ελέγχει τη φάση, όμως έκανε λάθος. Ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα, απέφυγε τον Βέρχουλστ και με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 2-0. Τον θρίαμβο για την ΑΕΚ ολοκλήρωσε ο Τσίνο στο 71ο λεπτό. Ο Μισελέν έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα από τα δεξιά στο 71ο λεπτό, έκανε το γύρισμα στον Αραούχο, ο οποίος με τη μια επαφή εκτέλεσε τον Βέρχουλστ και έκανε το 3-0. Στα άσχημα για την ΑΕΚ είναι ότι το παιχνίδι το ολοκήρωσε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μοχαμάντι, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Απόλλωνα όμως να σταματά κάθε επιθετική της προσπάθεια.Οι πρώτες τελικές της Ένωσης ήταν με Λιβάι Γκαρσία (6′) και Τσούμπερ (8′), με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να εκτελεί με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά ο Σβάρνας έπιασε μια κεφαλιά, ωστόσο ήταν αδύναμη, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να χτυπάει στο κεφάλι αλλά να συνεχίζει κανονικά.

Ο Απόλλων απείλησε για πρώτη φορά στο 20ο λεπτό. Ο νεοαποκτηθείς Τσιμπσά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σέντρα του Ντεντάκη από τα δεξιά, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Λίγο μετά ο Τσούμπερ στο 25′ και ο Σιμάνσκι με ωραίο σουτ, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βέρχουλστ, ο οποίος έδειξε τα αντανακλαστικά του και στις δύο περιπτώσεις. Στο 41′ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από επιθετική προσπάθεια του Απόλλωνα, οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Ο Γέβτιτς μοίρασε στον Αραούχο, ο οποίος όντας αφύλακτος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή. Αρχικά ο Βέρχουλστ τον σταμάτησε με το πόδι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φατιόν του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μήτογλου βρήκε δίχτυα, ωστόσο έκανε επιθετικό φάουλ στο Ρόγκνε, με το VAR να επιβεβαιώνει την αρχική απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου.

Καθάρισε στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε πολύ δυνατά και βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ σε δύο περιπτώσεις με τον Σίγκνιεβιτς. Αρχικά στο 47′ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Τσιντώτα προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς την εστία με ένα γλυκό σουτ, ωστόσο βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 51ο λεπτό ο Βιτλής έκανε ένα γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Σίγκνιεβιτς, όντας αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα προς την εστία με τον Τσιντώτα να απομακρύνει.

Μετά το 1-0 της ΑΕΚ, ο Απόλλων προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με βαθιές μπαλιές, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Τσιντώτα. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι να πετύχει το δεύτερο γκολ η ΑΕΚ, ο Απόλλων απείλησε με ένα σουτ του Απόλλωνα, το οποίο πήγε ψηλά, δίχως να απειλήσει τον Τσιντώτα, ενώ ο Αραούχο έψαξε ένα ακόμα γκολ στο 56′, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μετά το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα. Τεράστιο πλήγμα για την ΑΕΚ η “αχρείαστη” αποβολή του Μοχαμάντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79ο λεπτό. Ο Ιρανός μπακ χάνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Ανσαριφάρντ που αντικατέστησε τον Αραούχο προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με ωραία ενέργεια, ωστόσο ο Βέρχουλστ απομάκρυνε σε κόρνερ. Αν μια ομάδα πλησίασε πιο κοντά στο γκολ μετά το 3-0, αυτή ήταν η ΑΕΚ, ωστόσο ένα επικίνδυνο γύρισμα του Άμραμπατ μέσα στην περιοχή πέρασε ανεκμετάλλευτο, με το 3-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Ευαγγέλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις