Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Μια ακόμη θέση προέδρου κατέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτήν την φορά στην Επιτροπή για την Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η επιτροπή συστήθηκε πριν λίγο καιρό από το Συμβούλιο της Ευρώπης με στόχο να εξετάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κλιματική αλλαγή, αλλά και την σύγχρονη λειτουργία της δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός εκλέχθηκε πρόεδρος με σχετική άνεση, άλλωστε τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η επιτροπή αποτελούν για εκείνον προνομιακό πεδίο.

Μια ημέρα μετά το επεισόδιο Πολάκη-Αθανασίου στην Βουλή ο πρόεδρος του σώματος Κώστας Τασούλας προχώρησε στην παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Στην συζήτηση που ακολούθησε τον λόγο πήρε ο κ. Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για πραξικοπηματική πράξη από την πελυρά του κ. Αθανασίου, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του κ. Τασούλα, που είπε «δεν θα μετατρέψουμε ούτε τη χώρα, ούτε το κοινοβούλιο σε κάτι τριτοκοσμικό. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα».

Το μέλλον

Και είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Βουλή ότι «ερχόμαστε από το μέλλον» για να σχολιάσει ο πρωθυπουργός: «Κύριε Σκανδαλίδη, σας άκουσα να καταλήγετε την ομιλία σας λέγοντας ότι “ερχόμαστε από το μέλλον”. Τώρα να το λέτε εσείς είναι λίγο τραβηγμένο, συγγνώμη. Σας άκουσα με προσοχή, από το μέλλον δεν έρχεστε πάντως».

 

Τετ α τετ

Κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ένα ιδιαίτερο τετ α τετ με την βουλευτή Κατερίνα Μονογυιού, που πρόσφατα έχασε τον αδερφό της σε τροχαίο στην Βούλα. Ο Κυριάκος Μητσοτακης τής μετέφερε για μια ακόμη φορά τα συλλυπητήριά του και της είπε «να είσαι κοντά στην μητέρα σου, γιατί σε έχει ανάγκη».

 

Υπεύθυνος

Υπέυθυνος ασφαλείας του καφενείου της Βουλής χρίστηκε ο βουλευτής Βασίλης Σπανάκης, που ήταν ο άνθρωπος που μπήκε ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη όταν άναψαν τα αίματα μεταξύ των δύο ανδρών. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή ο πρωθυπουργός σε πηγαδάκι βουλευτών της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Σπανάκη να του εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και μετά την περιγραφή χαριτολογώντας του απέδωσε τον τίτλο του υπεύθυνου ασφαλείας.

 

Μπράβο της

Πολλά συγχαρητήρια στην κα Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πριν λίγες ημέρες παρέσχε τις πρώτες βοήθειες σε έναν συμπολίτη μας, που έχασε τις αισθήσεις του σε καφετέρια όπου βρισκόταν και η βουλευτής. Η κα Γεροβασίλη, που είναι γιατρός στο επάγγελμα, έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει ασθενοφόρο να παραλάβει τον ασθενή. Μπράβο της.

 

Φεύγει με σκι

Την αγάπη του για το σκι δεν την έκρυψε ποτέ ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στα Καλάβρυτα, όπου και φωτογραφήθηκε με την εξάρτυση για σκι. Ο Χελμός είναι αγαπημένο βουνό του κ. Πάιατ, γιατί του θυμίζει ένα βουνό που βρίσκεται κοντά στον τόπο καταγωγής του. Πάντως ο .κ Πάιατ παραδίδει την σκυτάλη σε λίγο καιρό στον νέο πρέσβη, οπότε θα κάνει αρκετό καιρό να επισκεφθεί ξανά τα χιονοδρομικά της χώρας μας.

Ωραίο όνομα

Ο λόγος για την νεογέννητη κόρη του Σίμου Κεδίκογλου και της Ελισάβετ Κατσαμάκη, που οι γονείς της βρήκαν το όνομα που θα της δώσουν. Η επιλογή ακούει στο όνομα Ισαβέλλα και όσον αφορά στην βάφτιση, αυτή μάλλον θα γίνει προς το καλοκαίρι.

 

Ηλικιακά κριτήρια

Αληθεύει ότι στο εσωτερικό της ΝΔ έχει ανοίξει μια συζήτηση για τις υποψηφιότητες στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, και ότι εξετάζονται οι πιθανοί υποψήφιοι ανά περιφέρεια; Και αληθεύει ότι κάποιοι ζητούν επίμονα να υπάρξουν ηλικιακά κριτήρια, ώστε να ανοιξουν θέσεις για νεότερους υποψηφίους;

Καλλιτεχνική φλέβα

Μπορεί να μην του φαίνεται και σίγουρα δεν γνωρίζαμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έχει μεγάλη αγάπη για την ζωγραφική. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γνώριζε τα πάντα για την ζωή και το εργο του Αλέκου Φασιανού που έφυγε από την ζωή πριν λίγες εβδομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Τσιάρας συχνά επισκέπτεται ατελιέ καλλιτεχνών και είναι και ο ίδιος συλλέκτης πινακων ζωγραφικής.

 

Η φωτογραφία

Μια φωτογραφία της μητέρας του Μαρίκας Μητσοτάκη έδωσε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο «Δίοπας» στη Νέα Μηχανιώνα. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος ,η φωτογραφία τραβηχτηκε στην Θεσσαλονίκη πριν 33 χρόνια στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του λίγο πριν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Το σουγιαδάκι

Μετά την ξενάγησή του στο εργοστάσιο κατασκευής διχτυών Δίοπας στην Μηχανιώνα, ο ιδιοκτήτης δώρισε στον πρωθυπουργό ένα σουγιαδάκι και του είπε «αν δεν κάθονται καλά ο Τσίπρας και ο Πολάκης, να τους ξυρίσετε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το δώρο, αλλά αντέδρασε στην προτροπή, λέγοντας «όχι, όχι αυτά δεν χρειάζονται».

 

Ένταση

Ένταση επικράτησε στο κοινοβούλιο μεταξύ του του κ. Συντυχάκη και του κ. Κωνσταντινόπουλου για τον χρόνο ομιλίας του πρώτου. Ο κ. Συντυχάκης, απευθυνόμενος στον κ. Κωνσταντινόπουλο, του είπε «Θα σας παρακαλούσα πολύ, το έχετε ξανακάνει με εκπρόσωπο του ΚΚΕ, ιδιαίτερη προσοχή». Και ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε ότι στην πρωτολογία του μίλησε 17 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς ωστόσο αυτή η παρατήρηση να πείθει τον βουλευτή που ζήτησε να σταματήσει «αυτό το παραμύθι», όπως είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις