Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πρόεδρος Cnn παραίτηση: Τέλος λόγω… έρωτα ο Τζεφ Ζάκερ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος Cnn παραίτηση: Τέλος λόγω… έρωτα ο Τζεφ Ζάκερ

Πρόεδρος Cnn παραίτηση: Ο πρόεδρος του CNN, Τζεφ Ζάκερ, ανακοίνωσε την παραίτησή του, λέγοντας ότι όφειλε να είχε αποκαλύψει τη σχέση που είχε συνάψει με την Allison Gollust

Ο πρόεδρος του CNN, Τζεφ Ζάκερ, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας στους υπαλλήλους του αμερικανικού δικτύου ότι όφειλε να είχε αποκαλύψει τη σχέση που είχε συνάψει με την Allison Gollust, εκτελεστική αντιπρόεδρο του CNN και επικεφαλής μάρκετινγκ. Σε ένα email που εστάλη σε όλη την εταιρεία, ο Ζάκερ είπε ότι παραιτείται μετά από εννέα χρόνια. Η απόφαση ελήφθη αφού ερευνήθηκε για μια “συναινετική σχέση με στενή συνάδελφό μου” όπως αναφέρει, στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε τον πρώην παρουσιαστή του CNN, Κρις Κουόμο. Το email δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον ανταποκριτή των μέσων ενημέρωσης του CNN, Μπράιαν Στέλτερ. “Αναγνώρισα ότι η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια”, γράφει ο Ζάκερ. “Ήμουν υποχρεωμένος να το αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, αλλά δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Ως αποτέλεσμα, παραιτούμαι σήμερα”.

Στο μεταξύ, ένα email προς το προσωπικό το οποίο έλαβε το NBC News, επιβεβαίωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της WarnerMedia, Jason Kilar, αποδέχθηκε την παραίτηση του Ζάκερ και ότι ένας μεταβατικός πρόεδρος θα ανακοινωθεί “σύντομα”.

“Η σχέση μας άλλαξε κατά τη διάρκεια του COVID”

Το email του Ζάκερ δεν αναφέρει το όνομα του ατόμου με το οποίο είχε σχέση, αλλά ο Μπράιαν Στέλτερ αποκάλυψε ότι πρόκειται για την Allison Gollust, εκτελεστική αντιπρόεδρο του CNN και επικεφαλής μάρκετινγκ. Η Gollust παραδέχτηκε τη συμμετοχή της σε ξεχωριστό σημείωμα προς τους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ίδιο. “Ο Τζεφ και εγώ ήμασταν στενοί φίλοι και επαγγελματίες συνεργάτες για πάνω από 20 χρόνια”, έγραψε Gollust . “Πρόσφατα, η σχέση μας άλλαξε κατά τη διάρκεια του COVID. Λυπάμαι που δεν το αποκαλύψαμε την κατάλληλη στιγμή. Είμαι απίστευτα περήφανηγια τον χρόνο μου στο CNN”.

Πρώην στέλεχος του NBC, ο Ζάκερ εντάχθηκε στο CNN το 2013. Η αποχώρηση του έρχεται σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αφότου το CNN ανέφερε ότι ήταν κοντά στην έξοδο, αλλά αποφάσισε να παραμείνει στο δίκτυο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021. Πηγές είπαν στο NBC News είπαν ότι η Gollust είχε αναδειχθεί τότε ως η κορυφαία υποψήφια για την αντικατάσταση του Ζάκερ, σημειώνοντας ότι ήταν σχεδόν πάντα παρούσα στο πλευρό του τόσο στο γραφείο όσο και στο πεδίο. Η Gollust και ο Ζάκερ εργάστηκαν στο παρελθόν μαζί στο NBC Universal, όπου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και εκείνη εκτελεστική αντιπρόεδρος εταιρικής επικοινωνίας.

Στο email δεν εξηγείται το γιατί ο Ζάκερ ανακρίθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τον Κουόμο, τον παρουσιαστή που απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Φια τον Κουόμο έγινε έρευνα από το δίκτυο επειδή βοήθησε τον αδερφό του, πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ενάντια σε κατηγορίες για “σεξουαλική κακή συμπεριφορά”. Ωστόσο, όπως αναφέρει το NBC, η Gollust πριν ενταχθεί στο CNN είχε εργαστεί για λίγο στο γραφείο του τότε κυβερνήτη ως διευθύντρια επικοινωνίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις