Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 23χρονος Αλβανός – συνεργοί: Ταυτοποιήθηκαν τα υπόλοιπα άτομα, θέμα χρόνου η σύλληψή τους
ΕΛΛΑΔΑ

23χρονος Αλβανός – συνεργοί: Ταυτοποιήθηκαν τα υπόλοιπα άτομα, θέμα χρόνου η σύλληψή τους

23χρονος Αλβανός - συνεργοί: Πρόκειται για τα άτομα που ήταν μαζί τον 23χρονο Αυξέντιο Circau στο ίδιο αυτοκίνητο.

Ένα βήμα πριν από τη σύλληψη των συνεργών του 23χρουνου που δολοφόνησε τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως βρίσκονται οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες της άγριας επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού. Πρόκειται για τα άτομα που ήταν μαζί τον 23χρονο Αυξέντιο Circau στο ίδιο αυτοκίνητο. Την ίδια ώρα το thesstoday.gr αναφέρουν πως τόσο το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, όσο και πληροφορίες μέσα από τους χώρους που κινούνται οι οργανωμένοι οπαδοί, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές για έναν από τους φερόμενους συνεργούς του 23χρονου στη δολοφονική επίθεση. Πρόκειται για ένα εύσωμο και ψηλό άνδρα, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που βγήκε χθες στη δημοσιότητα. Ο 23χρονος πάντως δεν έδειξε καμία προσπάθεια συνεργασίας με τις Αρχές και αρνήθηκε να πει κάτι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς που έχουν απασχολήσει της Αρχές και στο παρελθόν για χουλιγκανισμό, για ληστείες, κλοπές και για ναρκωτικά.

Βαρύτατες κατηγορίες για τον 23χρονο

Στον 23χρονο που διώκεται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της Τρίτης (1/1) στη Θεσσαλονίκη απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Συγκεκριμένα για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών. Παράλληλα ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ως μια ασύλληπτη τραγωδία για την Θεσσαλονίκη και για την οικογένεια του, χαρακτήρισε την δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και επανέλαβε πως «ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη». «Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό την βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών»

Σε ότι αφορά την οπαδική βία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε «οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ». «Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό την βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις