Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φάω το γιαούρτι: Δες 5 επιλογές που θα σε ξετρελάνουν
PLUS

Πώς να φάω το γιαούρτι: Δες 5 επιλογές που θα σε ξετρελάνουν

Πώς να φάω το γιαούρτι:Μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις και να τα καταναλώνεις είτε ως πρωινό ή σνακ είτε ως μεσημεριανό ή βραδινό

Σε κάθε διατροφή που ξεκινάς ένα σνακ-γεύμα είναι σίγουρα στο διαιτολόγιο σου. Το γιαούρτι. Και πως να μην είναι; Αφού περιέχει λίγες θερμίδες, είναι κρεμώδες, έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Και το καλύτερο; Μπορείς να προσθέσεις ό,τι θέλεις και να τα καταναλώνεις είτε ως πρωινό ή σνακ είτε ως μεσημεριανό ή βραδινό. Δες τις 5 επιλογές που μπορείς να δοκιμάσεις.

Γιαούρτι με βρώμη και μέλι

Η βρώμη προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού ( ειδικά αν το καταναλώσετε για πρωινό) και θα σας χαρίσει ενέργεια.

Γιαούρτι σως

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο φαγητό ή στην σαλάτα σου αντί για σως. Είναι μία εξαιρετική επιλογή και θρεπτική. Πρόσθεσε το μαζί με το κοτοπουλο και θα ενθουσιαστείς.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, μέλι και κανέλα

Ανακατέψτε μέλι με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και καρύδια, και από πάνω ρίξτε κανέλα. Είναι από τα πιο διαιτητικά σνακ που θα σας καλύψει και την ανάγκη σας για γλυκό.

flat lay photograph of raspberries and whip cream
Γιαούρτι με ρύζι και τριμμένο αγγούρι

Μπορείτε να το καταναλώσετε για βραδινό. Είναι μία πολύ light επιλογή που θα σας κρατήσει χορτάτους.

Frozen yogurt

Αν θέλετε ένα επιδόρπιο με λίγες θερμίδες, βάλτε το γιαούρτι σας στην κατάψυξη και αφήστε το όλο το βράδυ. Προσθέστε ότι θέλετε από φρούτα ή ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση.

FAY’S BOOK
sliced fog fruit with blueberry and almonds in round green ceramic bowl
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις