Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή – πρόταση μομφής: O Θεοδωρικάκος «καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – πρόταση μομφής: O Θεοδωρικάκος «καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα»

«Άσφαιρη πρωτοβουλία» χαρακτηρίζει την πρόταση μομφής ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αθωώνει» την Αττική Οδό αναφορικά με την κακοκαιρία. «Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Σας έχει καταλάβει και σας έχει καταβάλει ο φόβος για την εκλογική σας συρρίκνωση» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε για «άσφαιρη πρωτοβουλία» και για το γεγονός ότι εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά «δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μιας ιδιωτικής εταιρείας», της Αττικής Οδού, η οποία «αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα».

«Ούτε μια λέξη. Γιατί άραγε; Είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόκληση για τους πολίτες να αθωώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μια ιδιωτική εταιρεία, την οποία για πρώτη φορά πρωθυπουργός υποχρεώνει να αποζημιώσει τους πολίτες» επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα αν καλώς υποχρεώθηκε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες.

«Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα»

Ιδίως για τη στρατηγική της πόλωσης, «λόγω της πολιτικής συρρίκνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε, όπως έπρεπε, στην πρόσφατη κακοκαιρία. «Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, που πρόσθεσε όμως ότι «ο πήχης γι’ αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν κάποιος γνώριζε ότι θα έκλεινε η Αττική Οδός, θα παίρναμε άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η διαβεβαίωση της εταιρείας ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες της εταιρείες είναι βαριές και ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τη μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις