Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η καλύτερη εφαρμογή για τον καιρό: Η Θεσσαλονικιά Έφη Τζούμα βοηθάει τον αδερφό της να περπατήσει και πάλι
ΕΛΛΑΔΑ

Η καλύτερη εφαρμογή για τον καιρό: Η Θεσσαλονικιά Έφη Τζούμα βοηθάει τον αδερφό της να περπατήσει και πάλι

Η καλύτερη εφαρμογή για τον καιρό: Η εφαρμογή Meteology LiveCams, μια πρωτότυπη εφαρμογή για τη μελέτη καιρικών φαινομένων.

Καθισμένη μπροστά στο κοντρόλ και τα μηχανήματα στο σαλόνι του σπιτιού της, έχει στην οθόνη της διακόσιες κάμερες και σε ζωντανή σύνδεση παρακολουθεί τα καιρικά φαινόμενα. Στη Θεσσαλονίκη έχει ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο, ανέμους και χιονόπτωση στη Χαλκιδική και χιόνια στη Σαντορίνη. Πατώντας ένα κουμπί, η κάμερα αλλάζει και συνδέεται με τη Βοστόνη, όπου έχει συννεφιά, ενώ στην Ιρλανδία ασθενείς βροχές.

Η εφαρμογή της Έφης Τζούμα, Meteology LiveCams, περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα τα καιρικά φαινόμενα της χώρας, πόλεις του εξωτερικού και σε λίγες μέρες και τον καιρό στο Περού με live κάμερα. Η νεαρή Θεσσαλονικιά δημιούργησε την πρωτότυπη εφαρμογή, με αφορμή την αγάπη της για τη μελέτη των καιρικών φαινομένων, αλλά κυρίως για να βοηθήσει τον αδερφό της, που ένα τροχαίο τον καθήλωσε τα τελευταία χρόνια στο κρεβάτι. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ελληνική εφαρμογή με 200 κάμερες ζωντανής μετάδοσης 24 ώρες το 24ωρο από όλη την Ελλάδα.

Η ιδέα για να φτιάξω την εφαρμογή ήρθε μετά το τροχαίο που είχε ο αδερφός μου

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Τζούμα λέει ότι οι καταιγίδες και οι φουρτούνες της ζωής, δεν την έκαναν να το βάλει κάτω ούτε στιγμή. Παλεύει με το δικό της τρόπο και σύμμαχός της είναι πια οι βροχές και όλα τα καιρικά φαινόμενα. Για την ακρίβεια δίνει σε όσους αποκτήσουν την εφαρμογή, τη δυνατότητα να έχουν τον καιρό στο «τσεπάκι» τους και τα έσοδα από τη συνδρομή πηγαίνουν για την αποκατάσταση του αδερφού της Πάρη. Όπως εξηγεί, οι χρήστες έχουν μια λειτουργική εφαρμογή – «πολυμηχάνημα» για την καθημερινότητά τους και επίσης βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη του σκοπού της, αφού ήδη, με τα πρώτα έσοδα, αγόρασε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις του αδερφού της.

«Η ιδέα για να φτιάξω την εφαρμογή ήρθε μετά το τροχαίο που είχε ο αδερφός μου την Τσικνοπέμπτη του 2013. Βρέθηκε κατάκοιτος με πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα. Παλεύαμε για να ανταπεξέλθουμε με λιγοστά έσοδα και με τριακόσια ευρώ αναπηρική σύνταξη από την πρόνοια. Οι καθημερινές ανάγκες του αδερφού μου ήταν τεράστιες και πολύ δαπανηρές. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο, τη στιγμή μάλιστα που χρειάστηκε να εγκαταλείψω τη δουλειά μου και άρα ένα εισόδημα. Έτσι, με οδηγό μου το πείσμα και τη θέληση, δημιούργησα την εφαρμογή μου βήμα βήμα, με ατέλειωτα ξενύχτια και αμέτρητες ώρες δουλειάς», αναφέρει η κ. Τζούμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις