Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο: Το AirCar πήρε το “Πράσινο φως” – Βίντεο
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο: Το AirCar πήρε το “Πράσινο φως” – Βίντεο

Πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο: Το αυτοκίνητο μετατρέπεται αυτόματα σε αεροπλάνο, πατώντας ένα μόνο κουμπί

Το σλοβακικό ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar έλαβε και επίσημα το «πράσινο φως» να πετάξει στους ουρανούς. Η Αρχή Μεταφορών της Μπρατισλάβα χορήγησε στο ιπτάμενο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες πιστοποιητικό αξιοπλοΐας. «Η πιστοποίηση του AirCar ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή ιπτάμενων, αποτελεσματικών αυτοκινήτων», ανέφερε ο Στέφαν Κλάιν, ο ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας KleinVision που σχεδίασε και κατασκεύασε αυτό το υβριδικό όχημα. «Πρόκειται για την επίσημη επιβεβαίωση της δυνατότητάς μας να μεταμορφώσουμε τα ταξίδια μέσων αποστάσεων», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην αεροπλοΐα, η μέση απόσταση που επικαλείται η ανακοίνωση, αντιστοιχεί σε πτήσεις μικρότερες των 2.000 χιλιομέτρων. Για να λάβει την πιστοποίηση, το όχημα έκανε 70 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων και 200 απογειώσεις και προσγειώσεις. Το AirCar έκανε την πρώτη πτήση του σε αστικό περιβάλλον τον Ιούνιο του 2021. Διαθέτει 1.600άρη κινητήρα της BMW και μπορεί να απογειωθεί από έναν διάδρομο μήκους 300 μέτρων. Πετά με ταχύτητα 170 χιλιομέτρων την ώρα και έχει αυτονομία πτήσης 1.000 χιλιομέτρων.

Το αυτοκίνητο μετατρέπεται αυτόματα σε αεροπλάνο, πατώντας ένα μόνο κουμπί. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 3 λεπτά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις