Χιονοκαταιγίδα Ελλάδα – τι είναι: Εικόνες από το σπάνιο φαινόμενο

ΕΛΛΑΔΑ

Χιονοκαταιγίδα Ελλάδα – τι είναι: Εικόνες από το σπάνιο φαινόμενο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Χιονοκαταιγίδα Ελλάδα - τι είναι: Την ώρα που η χιονόπτωση έφτανε στην κορύφωσή της άρχισαν να «χτυπούν» και κεραυνοί.

24.01.2022 | 15:32

Με σπάνια φαινόμενα συνοδεύτηκε ο μεγάλος χιονιάς που πλήττει τη χώρα. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του Πικερμίου στο iefimerida.gr, την ώρα που η χιονόπτωση έφτανε στην κορύφωσή της άρχισαν να «χτυπούν» και κεραυνοί την περιοχή! Κάτοικοι της ίδιας περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν και βροντές την ώρα της σφοδρής χιονόπτωσης. Την ίδια στιγμή, φακοί καμερών κατέγραψαν χιονοστρόβιλους -δηλαδή υδροστρόβιλους την ώρα του χιονιά- σε Άνδρο και Σκόπελο!

«Είναι σπάνιο να βλέπουμε αστραπές και να ακούμε βροντές κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης. Όμως είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί όταν υπάρχει αστάθεια. Και εμείς περιμέναμε έντονη αστάθεια» λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, με αυτή την αστάθεια είναι πιο ισχυρές οι ανοδικές κινήσεις, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη ανάπτυξη των νεφών που δημιουργούν καταιγίδες. Με αυτόν το μηχανισμό είναι δυνατό να καταγράφονται κεραυνοί και βροντές την ώρα της χιονόπτωσης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, ο Κώστας Λαγουβάρδος τονίζει ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης, ενώ απόψε δεν αποκλείεται το χιόνι να ξεπεράσει τους 30 πόντους σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Δείτε ακόμη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης
Meteo: Αναμένεται επιδείνωση με πυκνό χιόνι -Χιόνια μέχρι αύριο πρωί στην Αττική
Exit mobile version