Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ελπίδα τώρα: Χιόνια ως τις παραλίες, τι θα γίνει με τα σχολεία
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα τώρα: Χιόνια ως τις παραλίες, τι θα γίνει με τα σχολεία

Κακοκαιρία Ελπίδα τώρα: Πώς αναμένεται να εξελιχθεί η κακοκαιρία - Νέα σύσκεψη για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας "Ελπίς".

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίς επηρέασε από χθες τα νησιά των Κυκλάδων. Όπως γράφει το cyclades24.gr, oι δήμοι των Κυκλάδων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, είναι έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ήδη χιονίζει σε αρκετά νησιά όπως η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος και η Μύκονος, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας. Στην Άνδρο, πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα χωριά Βουρκωτή και Άρνη, ενώ σε ορισμένα σημεία στο επαρχιακή δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σημειώνεται ότι στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία μέχρι τις 10 το πρωί σε Βουρκωτή, Άρνη, Ρέματα και Κατάκοιλο λόγω των ακραίων φαινομένων.

Κακοκαιρία Ελπίς -Νάξος: Στην Απείρανθο το πρώτο χιόνι

Στη Νάξο το πρώτο χιόνι έπεσε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Απείρανθο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, τα πάντα είχε καλύψει ένα λευκό πέπλο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωση ζητάει από τους δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ αποφάσισε και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης.

Στα λευκά και η Τήνος

Η κακοκαιρία Ελπίς χτύπησε και την Τήνο με σχεδόν όλο το νησί να ντύνεται στα λευκά όπως αναφέρει το tinostoday. Σε δημοσίευμά του έχει ααρτήσει και φωτογραφίες από τα χωριά Σκαλάδο, Κέχρο, Φαλατάδο, Κτικάδο, Δυο Χωριά,όσο και από περιοχές της Π.Ε. Τήνου.

Κακοκαιρία Ελπίς: Λευκό τοπίο στη Μύκονο

Στα λευκά ντύθηκε και η Μύκονος όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων:

Από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού, σύμφωνα με το mykonoslive.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Προς κλείσιμο τα σχολεία της Αττικής – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Την ισχυρή πιθανότητα να κλείσουν όλα τα σχολεία στην Αττική τουλάχιστον την Τρίτη ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, με σφοδρές χιονοπτώσεις και έντονο παγετό. Σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Ο κ. Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «και η Τρίτη θα είναι, με βάση τις προβλέψεις, μια παγωμένη ημέρα. Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη σε όλη την Αττική». Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Η εισήγηση των δημάρχων της Αττικής

Είχε προηγηθεί εισήγηση των δημάρχων της Αττικής προς τον κ. Πατούλη ήδη από το Σάββατο να παραμείνουν κλειστά αύριο Δεύτερα τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των επερχόμενων χιονοπτώσεων.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, ελήφθη, όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις