Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσιπάκι στον εγκέφαλο: Ο Έλον Μασκ ανεβαίνει… level
ΚΟΣΜΟΣ

Τσιπάκι στον εγκέφαλο: Ο Έλον Μασκ ανεβαίνει… level

Τσιπάκι στον εγκέφαλο: Η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ έχει ήδη εμφυτεύσει επιτυχώς τα μικροτσίπ σε δύο ζώα, μία μαϊμού, τον «Πέιτζερ» και ένα γουρούνι, τον «Γερτρούδη».

Η startup με τσιπ εγκεφάλου του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Η Neuralink, που ιδρύθηκε το 2016 από τον Μασκ και τον επιχειρηματία και μηχανολόγο Μαξ Χόντακ υπόσχεται να φέρει την τεχνολογία που «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί smartphone με το μυαλό του ταχύτερα από κάποιον που χρησιμοποιεί τον αντίχειρα του», όπως έχει δηλώσει ο Μασκ. Η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ έχει ήδη εμφυτεύσει επιτυχώς τα μικροτσίπ σε δύο ζώα, μία μαϊμού, τον «Πέιτζερ» και ένα γουρούνι, τον «Γερτρούδη». Τώρα, όμως, η Neuralink προσλαμβάνει διευθυντή για την πρώτη κλινική έρευνα που θα εξετάσει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε ανθρώπους.

Στην περίπτωση, μάλιστα, του πρωτεύοντος, η Neuralink δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το ζώο να παίζει βιντεοπαιχνίδι. «Ως διευθυντής της κλινικής έρευνας, θα συνεργαστείτε στενά με oρισμένους από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και θα συνεργαστείτε με τους πρώτους συμμετέχοντες της κλινικής έρευνας της Neuralink», αναφέρεται στην σχετική αγγελία που δημοσιεύθηκε στην Καλιφόρνια. «Ελπίζουμε να έχουμε το επόμενο έτος την τεχνολογία στους πρώτους μας ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη όπως τετραπληγικοί, ανάλογα με την έγκριση του FDA», δήλωσε ο Μασκ σε συνέδριο της Wall Street Journal.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 256 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι   αισιόδοξος ότι τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους τετραπληγικούς να περπατήσουν. «Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς και ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια», συμπλήρωσε ο Μασκ.

Πηγή:  Guardian
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις