Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάθεση Γεωργίας Μπίκα – βιασμός: «Το μόνο που θέλω είναι να βρω το δίκιο μου», λέει η 24χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση Γεωργίας Μπίκα – βιασμός: «Το μόνο που θέλω είναι να βρω το δίκιο μου», λέει η 24χρονη

Κατάθεση Γεωργίας Μπίκα - βιασμός: «Όποια κοπέλα έχει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό να βγει να μιλήσει», αναφέρει η 24χρονη κοπέλα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στην 4η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Η κοπέλα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση ήδη κατηγορείται 27χρονος γόνος εύπορης οικογένειας από την Αθήνα. Η 24χρονη κατέθετε σήμερα επί δύο ώρες, παρουσία ψυχολόγου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες που την περίμεναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Όποια κοπέλα έχει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό να βγει να μιλήσει», είπε κατά την έξοδό της νωρίτερα σήμερα από το τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου και την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η 24χρονη Γεωργία Μπίκα. «Eυχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του. Η αγάπη που νιώθω και έχω λάβει είναι απίστευτη, με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να βρω το δίκιο μου», ανέφερε η Γεωργία Μπίκα φτάνοντας το πρωί στο τμήμα. Στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου βρέθηκε το πρωί η 24χρονη Γεωργία για να καταθέσει για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, που όπως υποστηρίζει της επιτέθηκε φραστικά, με στόχο να την κάνει να σιωπήσει κατά την κατάθεσή της για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες να φτάνουν έως και την Κύπρο για κύκλωμα μαστροπείας

Σήμερα καλείται να καταθέσει εκ νέου και η 17χρονη φίλη της Γεωργίας Μπίκα, με την οποία μετέβη στο πολυτελές ξενοδοχείο για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, η φίλη της 24χρονης κοπέλας φέρεται να είχε διαισθανθεί από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική της κατάθεση, ότι κάτι δεν εξελισσόταν ομαλά στην ατμόσφαιρα του πάρτι, τονίζοντας στις ανακριτικές αρχές πως «εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω», όντας «έκπληκτη από το κλίμα».

Στη λίστα των σημερινών καταθέσεων έχουν προστεθεί και άλλα δύο πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της 24χρονης, δηλαδή ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης, αλλά και ένα φιλικό πρόσωπο του τελευταίου, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από τη Γεωργία Μπίκα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο, προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο. Η καταγγελία της24χρονης Γεωργίας άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου», με τις έρευνες να φτάνουν έως και την Κύπρο για κύκλωμα μαστροπείας, ενώ κάποιες κοπέλες άρχισαν σταδιακά να αποκαλύπτουν τις δικές τους εμπειρίες σε αντίστοιχα πάρτι, στα οποία είχαν προσκληθεί.

Παραλείψεις κατά την καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό της στην αστυνομία

Έχουν γίνει παραλείψεις κατά την καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό της στην αστυνομία, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος στηρίζει τη Γεωργία Μπίκα. Ο κ. Διαλυνάς τόνισε ότι δεν ενήργησε άμεσα ο ιατροδικαστής και δεν ελήφθησαν εγκαίρως ούρα και αίμα. «Η προσωπική μου άποψη είναι πως έγιναν παραλείψεις. Εδώ έχουμε βιασμό με χάπι και πρέπει οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν γρήγορα. Πάντως, αν και ελήφθησαν ούρα την τρίτη μέρα, οι εξετάσεις θα δείξουν τι έχει γίνει» ανέφερε.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι γίνεται έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται και Κύπριοι πολιτικοί. «Είναι σίγουρα η Κύπρος. Ο κ. Γκιώνης είπε πως εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις πολιτικοί και άτομα από την Αθήνα, ενώ έχει στοιχεία περί εμπλοκής 20 ατόμων. Υπάρχει εμπλοκή και από το Ντουμπάι» συνέχισε. «Το κύκλωμα δεν είναι τοπικό, έχει διασυνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εκτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στη Χαλκιδική. Έχω στοιχεία για το κύκλωμα και θα τα δώσω στις αρχές» κατέληξε ο κ. Διαλυνάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις