Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατ’ οίκον υπηρεσίες μανικιούρ και κομμωτικής: Έρχεται διάταξη για πρόστιμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατ’ οίκον υπηρεσίες μανικιούρ και κομμωτικής: Έρχεται διάταξη για πρόστιμα

Κατ' οίκον υπηρεσίες μανικιούρ και κομμωτικής: Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τη διάταξη

Διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να βάζει πρόστιμα στα άτομα που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής στα σπίτια, προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη «θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να κάνει έλεγχο και να βάζει πρόστιμα μέσω των social media και των αναρτήσεων που κάνουν στα social media διάφοροι που πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φτιάχνουν νύχια κλπ. και διαφημίζουν «Δείτε τι ωραία που το κάνω. Πηγαίνω και στο σπίτι», είπε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Βαρεμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τη διάταξη και σημείωσε πως πρόβλημα συνιστά τόσο η απώλεια φορολογικά εσόδων όσο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που είναι και αυτό ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια, δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος, να παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτούς που τους παρέχουν την υπηρεσία και άρα να ανταγωνίζονται αθέμιτα τους άλλους που έχουν φτιάξει καταστήματα κι έχουν έναν σωρό έξοδα», είπε.

Κομμωτήριο μέτρα πανδημία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις