Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Rafale Ελλάδα: «Πάμε γερά, έρχονται τις επόμενες ημέρες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Rafale Ελλάδα: «Πάμε γερά, έρχονται τις επόμενες ημέρες»

Η ανάρτηση του υπουργού Άμυνας έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπερψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας για την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών

Στους ελληνικους αιθέρες θα πετούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα πρώτα γαλλικά υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale που προμηθεύτηκε η Πολεμική Αεροπορία. Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα η τελετή υποδοχής των έξι από τα 18 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη που αγόρασε η χώρα από τη Γαλλία. Η παραλαβή ου σύνολο των αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί το 2023, ενώ επίκειται η υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση επιπλέον έξι Rafale.

”Εν Ριπή» (σ.σ.: η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά) επίσκεψη με τον ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά σε 114 ΠΜ, 331 & 332 Μοίρα Παντός Καιρού, σε εγκαταστάσεις, εν αναμονή άφιξης των RAFALE», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος συνόδευσε σήμερα μαζί με τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στην επίσκεψή του στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

Ο κ. Φλώρος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς το ΓΕΑ και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και κατέληξε αναφέροντας: «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίζονται με γοργούς ρυθμούς & βρίσκονται πάντα σε Readiness (σ.σ.: ετοιμότητα)».

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του τα νέα αεροσκάφη θα ανήκουν στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού «ΘΗΣΕΑΣ» και στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού «ΓΕΡΑΚΙ» της 114 Πτέρυγας Μάχης.

Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας σχολίασε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: Γράφαμε στις 14/1/21: «Η #Βουλή εξέπεμψε μήνυμα συναίνεσης για την θωράκιση της αποτρεπτικής ισχύος και την ενίσχυση των ΕΔ, καθώς η ευρύτατη πλειοψηφία της Ολομέλειας υπερψήφισε τη σύμβαση προμήθειας των #Rafale”. Έρχονται τις επόμενες ημέρες. Πάμε γερά». Τα πρώτα έξι «Rafale» πρόκειται να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στις 19 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις