Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Η απίστευτη ιστορία συλληφθέντα στη Βέροια
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Η απίστευτη ιστορία συλληφθέντα στη Βέροια

Απάτες: Κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 260.000 ευρώ με δύο συνεργούς του από διάφορους επαγγελματίες.

Ο -αχρείαστος- «μεσολαβητής» για, ρύθμιση δήθεν οφειλομένων ποσών σε τραπεζικά ιδρύματα, ήταν απατεώνας! Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας, ο δράστης της απάτης, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αποσπούσε μεγάλα ποσά από άτομα που πλησίαζε. Πως; Αρχικά, εμφανιζόταν σαν ο πατέρας κοριτσιού το οποίο, τάχα, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και ζητούσε οικονομική ενίσχυση. Δεν σταματούσε, όμως, στην εκμετάλλευση της ευαισθησίας αυτών, που τον ενίσχυαν με ποσά. Επανερχόταν, δήθεν, «ευγνώμων» να… ανταποδώσει την καλή πράξη. Ισχυριζόταν ότι είχε τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει ΙΧΕ σε φθηνή τιμή. Όμως, έβρισκε ότι κάποια «χρέη» τους σε τράπεζες και στην Εφορία, από παλιά, δεν επέτρεπαν τη μεταβίβαση και ζητούσε ποσά να … διευθετήσει το πρόβλημα! Όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει αποσπάσει από τα θύματά του, είναι πάνω από 260.000 ευρώ!

Ο προαναφερόμενος, συνελήφθη, στις 21 Δεκεμβρίου 2021, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, για κακουργηματική περίπτωση απάτης κατ’ εξακολούθηση. Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε, τότε, δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για απάτη από κοινού. Τώρα, έρχεται στο φως και νέα απάτη με ποσό κοντά στις 140.000 ευρώ! «Ειδικότερα», είχε ανακοινώσει η Αστυνομία «ο ανωτέρω παρουσιάστηκε σε ημεδαπό άνδρα, ως πατέρας κοριτσιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με ανάγκη ιατρικής επέμβασης υψηλού κόστους. Με αυτό τον τρόπο, αρχικά του απέσπασε χρηματικό ποσό και έπειτα ως απόδοση ευγνωμοσύνης, προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει στην αγορά οχήματος σε χαμηλή τιμή, για λογαριασμό του.

Με δύο συνεργούς

Στη συνέχεια, μαζί με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τραπεζικά ιδρύματα, του αποσπούσε ασκώντας σε βάρος του ψυχολογική και οικονομική πίεση, διάφορα χρηματικά ποσά. Κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.340 ευρώ για να προβεί στη δήθεν εξόφληση μη υπαρκτών τραπεζικών οφειλών του. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε προηγουμένως αποσπάσει από τον παθόντα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με πρόσχημα την ανακάλυψη κατά τη μεταβίβαση οχήματος, δήθεν οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και σε τραπεζικά ιδρύματα, απέσπασε από δύο ακόμη ημεδαπούς άνδρες, τα χρηματικά ποσά των 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, αντίστοιχα. Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 124.670 ευρώ. Και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Βέροιας, η Ασφάλεια της πόλης, ανακάλυψε κι άλλη απάτη με συνολικό ποσό 138.150 ευρώ! Ήδη σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία η οποία θα ενσωματωθεί με την προηγούμενη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις