Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Νέο παραλήρημα με απειλές για τα 12 μίλια
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Νέο παραλήρημα με απειλές για τα 12 μίλια

Ακάρ για Ελλάδα: Νέες προκλήσεις από τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επιμένει στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα

Σε νέο παραλήρημα προέβη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ αναφέροντας πως το θέμα των χωρικών υδάτων «είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία». Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους σήμερα μετά από εκδήλωση, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για την κατάσταση στο Αιγαία πως: «Αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια, αυτό σημαίνει ότι εμείς για να μπούμε στα διεθνή ύδατα πρέπει να ζητήσουμε άδεια;», σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Ο λύκος ακόμη και αν είναι βασιλιάς στα πρόβατα, δεν κάνει τέτοια κατανομή». «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το έκανες 6 μιλιά, δόξασε την κατάσταση σου και παρέμεινε εκεί», είπε και έπειτα προειδοποίησε την Ελλάδα «να μην κάνουν λάθος υπολογισμό, λέγοντας ότι “τώρα είναι η στιγμή για τα 12 μίλια”».

«Αυτό τον λάθος υπολογισμό τον έκαναν και άλλοι δηλώνοντας “μετά την 15η Ιουλίου αυτός ο στρατός δεν μπορεί να κάνει τίποτα”. Όμως αυτός ο στρατός ένα μήνα μετά πραγματοποίησε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και μετά από μάχες σώμα με σώμα, νίκησε το ISIS. Άρα να μην μας δοκιμάζουν σε αυτό το θέμα και να μην μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν ένα τέτοιο λάθος», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις