Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία λοκντάουν 2022: Κλειστή η εστίαση για τους ανεμβολίαστους
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία λοκντάουν 2022: Κλειστή η εστίαση για τους ανεμβολίαστους

Γερμανία λοκντάουν 2022: "Γρήγορο" τεστ αντιγόνου έως 24 ωρών θα απαιτείται από τις 15 Ιανουαρίου για την είσοδο σε καταστήματα εστίασης στη Γερμανία

“Γρήγορο” τεστ αντιγόνου έως 24 ωρών θα απαιτείται από τις 15 Ιανουαρίου για την είσοδο σε καταστήματα εστίασης σε όλη τη Γερμανία, ακόμη και για εμβολιασμένους ή ιαθέντες, όπως αποφάσισαν αργά το απογευμα της Παρασκευής η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, όποιος δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ίασης αποκλείεται στο εξής πλήρως από εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Ο νέος κανονισμός θα ισχύει ανεξαρτήτως της κατά τόπους επιδημιολογικής κατάστασης.

“Οι εμβολιασμοί είναι σημαντικοί. Πρέπει να σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο”, είπε o καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. “Είναι σαφές ότι η Όμικρον θα μείνει μαζί μας για λίγο”, πρόσθεσε. “Είναι ένας αυστηρός κανόνας, αλλά είναι απαραίτητος που θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε καλύτερα τις λοιμώξεις στο μέλλον από ό,τι συμβαίνει σήμερα”, είπε ο Γερμανός Καγκελάριος υπερασπιζόμενος το νέο μέτρο.

Οι Γερμανοί αποφάσισαν επίσης τη συντόμευση των απαιτούμενων περιόδων καραντίνας ή αυτοαπομόνωσης, οι οποίες επί του παρόντος ορίζονται σε 14 ημέρες.

Σε γενικές γραμμές, οι περίοδοι καραντίνας και αυτοαπομόνωσης θα περιοριστούν σε 10 ημέρες και μπορούν να μειωθούν σε επτά ημέρες εάν ο ασθενής λάβει αρνητικό PCR ή rapid test που διενεργείται από ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα άτομα που έχουν λάβει το αναμνηστικό εμβόλιο δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα εάν έρθουν σε επαφή με κάποιον που έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19.

Μικρότερες περίοδοι καραντίνας θα τεθούν επίσης σε ισχύ για τους “κρίσιμους” εργαζόμενους, όπως η αστυνομία, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι ιατρικές υπηρεσίες. Ο ισχύων κανόνας ότι επιτρέπονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις εμβολιασμένων και όσων έχουν αναρρώσει με μέγιστο αριθμό 10 ατόμων παραμένει σε ισχύ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις