Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη ΑΠΘ – Στέκι του Βιολογικού: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη ΑΠΘ – Στέκι του Βιολογικού: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Κατάληψη ΑΠΘ - Στέκι του Βιολογικού: Η κατάληψη σε χώρο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, στο λεγόμενο "Στέκι του Βιολογικού", έληξε μετά απο 34 χρόνια

Χρειάστηκε να περάσουν 34 χρόνια ώστε να λήξει η κατάληψη σε χώρο του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο λεγόμενο “Στέκι του Βιολογικού”. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου υπό άκρα μυστικότητα.

Αστυνομικοί με πολιτικά και σκύλους εισέβαλαν στην κατάληψη και με τους φακούς ανά χείρας “σκάναραν” σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr- πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ:

Στο “Στέκι στο Βιολογικό”, εντοπίστηκαν δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις