Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 16χρονος Άρτα: Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία, στο νοσοκομείο και οι γονείς
ΕΛΛΑΔΑ

16χρονος Άρτα: Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία, στο νοσοκομείο και οι γονείς

16χρονος Άρτα: Συνελήφθησαν ο πατέρας του και ένας θείος του

Δεν χωράει ανθρώπου νους την αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία στην Αρτα και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, όπου οι στιγμές χαράς μεταξύ οικογένειας μετατράπηκαν σε ανείπωτη οδύνη. Ο 16χρονος, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στην περιοχή Μικρό Φράγμα Πουρναρίου Άρτας, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του, αφού τον πέρασε για θήραμα. Εν συνεχεία -μην μπορώντας να αντέξει αυτό που χωρίς να θέλει προκάλεσε και να διαχειριστεί το γεγονός- έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Ολα αυτά, μπροστά στα μάτια του πατέρα του και αδερφού του θύματος, που κυνηγούσε κι εκείνος μαζί τους.

Συνέπεια του αυτοπυροβολισμού ήταν ο 16χρονος να τραυματιστεί βαρύτατα σε θώρακα και λαιμό, με το παιδί να χαροπαλεύει, αφού η κατάστασή του παραμένει πολύ σοβαρή. Ο ανήλικος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Αρτας, φέροντας διαμπερές τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο και σοβαρά τραύματα στον αριστερό πνεύμονα. Μάλιστα, οι γιατροί αναφέρουν πως ο μικρός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού δύο σκάγια πέρασαν ελάχιστα δίπλα από την καρδιά του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Πάντως, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του. Να σημειωθεί ότι το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Άρτας έδωσε μάχη και με το χρόνο, ενώ ακόμα και γιατροί που δεν εφημέρευαν, έσπευσαν να ενισχύσουν τη χειρουργική ομάδα, ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και να σωθεί η ζωή του 16χρονου.

Συνελήφθησαν ο πατέρας του και ένας θείος του

Μετά την τραγωδία, όπως αναφέρει το epiruspost, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου, καθώς και του θείου του, άλλου αδελφού του πατέρα του. Ο πρώτος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας, αφού το όπλο που χρησιμοποίησε ο ανήλικος ήταν δικό του.

Τραγικές φιγούρες πατέρας, μητέρα και γιαγιά του 16χρονου -Στο νοσοκομείο και οι γονείς του παιδιού

Οπως είναι φυσικό, τραγικές φιγούρες της απίστευτα τραγικής αυτής υπόθεσης είναι τόσο οι γονείς, όσο και η γιαγιά του 16χρονου. O πατέρας του 16χρονου, που συμμετείχε στο μοιραίο κυνήγι, είδε τον αδελφό του να πέφτει νεκρός από τα σκάγια του γιου του, αλλά και τον ίδιο του το γιο στη συνέχεια να προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του. Φυσικά, λίγη ώρα αργότερα έπρεπε να μεταβεί στο Νοσοκομείο της Άρτας, καθώς ο 16χρονος δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα, μάλιστα με το MEGA, ο πατέρας του παιδιού πήρε στα χέρια τον αιμόφυρτο γιο του και τον μετέφερε σε σημείο που να μπορεί να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, ενώ και ο ίδιος εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, με καρδιολογικό πρόβλημα, μετά το σοκ από το τραγικό συμβάν.

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Η ώρα ήταν 5:30 το απόγευμα της Κυριακής. Οκτώ άνδρες είχαν στήσει καρτέρι και με τα όπλα τους «γεμάτα» περίμεναν καρτερικά να χτυπήσουν το θήραμά τους. Ο 33χρονος θείος του 16χρονου, Γ.Κ., κινήθηκε από τη θέση που ήταν κρυμμένος. Ο 16χρονος ανιψιός του πίστεψε ότι από το σημείο περνούσε αγριογούρουνο. Σημάδεψε με το όπλο του και χτύπησε τον θείο του ο οποίος έπεσε νεκρός. Μην μπορώντας να πιστέψει το νεαρό αγόρι τι είχε συμβεί φώναξε «τον σκότωσα» και πριν προλάβει κανένας από την υπόλοιπη ομάδα να αντιδράσει έστρεψε την καραμπίνα του προς τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

«Λύγισε» μέχρι και ο ιερέας στην κηδεία του 33χρονου -Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τελετή

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε η κηδεία του 33χρονου Γιώργου, που έπεσε νεκρός από τον πυροβολισμό του αγαπημένου του ανιψιού. Στην κηδεία ράγισαν μέχρι και οι πέτρες, καθώς όπως αναφέρει το epiruspost.gr, κανένας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ακόμη και ο ιερέας της ενορίας λύγισε και ολοκλήρωσε την τελετή ο δεύτερος παππάς που παραβρισκόταν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις