Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλκίδα: Στη «φάκα» οι ληστές των ενεχυροδανειστηρίων
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Στη «φάκα» οι ληστές των ενεχυροδανειστηρίων

Χαλκίδα: Η μία επίθεση έμεινε στην απόπειρα, καθώς η ιδιοκτήτρια τους είδε με τις κουκούλες, κλείδωσε την πόρτα και έβαλε τις φωνές.

Αναγνωρίστηκαν οι «ληστές των ενεχυροδανειστηρίων» στη Χαλκίδα και ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της πόλης, προχώρησαν στη σύλληψη του ενός, ενώ αναζητούν τον δεύτερο με γνωστά τα στοιχεία του. Οι δυο ημεδαποί, που κατηγορούνται για συνολικά τέσσερις ληστείες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έβαλαν στόχο δυο ενεχυροδανειστήρια στη Χαλκίδα. Από το πρώτο δεν κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα γιατί η ιδιοκτήτρια όταν τους είδε με τις κουκούλες να πλησιάζουν, πρόλαβε και κλείδωσε την πόρτα και έβαλε τις φωνές! Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, άρπαξαν από την υπάλληλό του ενεχυροδανειστηρίου 4.600 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά τις καταγγελίες και από τα δύο ενεχυροδανειστήρια, κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες, από το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν, να ταυτοποιήσουν τους δυο δράστες. Τον έναν από τους κουκουλοφόρους, ηλικίας 38 ετών, τον εντόπισαν το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του 2021 και τον συνέλαβαν. Μάλιστα, βρήκαν στην κατοχή του μέρος των χρημάτων, που είχαν αφαιρέσει από το ένα ενεχυροδανειστήριο και συγκεκριμένα το ποσό των 1.850 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και επεστράφη στην δικαιούχο. Οι αστυνομικοί επίσης βρήκαν και τα ρούχα, που φορούσε την ημέρα της ληστείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εξιχνιάσθηκαν άμεσα υποθέσεις ένοπλης ληστείας και απόπειρας ληστείας σε καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν πρωινές ώρες την 31-12-2021, σε περιοχές της Χαλκίδας. «Ειδικότερα», συνεχίζει η Αστυνομία «οι ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε δύο καταστήματα (ενεχυροδανειστήρια) και με την απειλή πιστολιού, στην πρώτη περίπτωση αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, μετά από αντίδραση της ιδιοκτήτριας και τράπηκαν σε φυγή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, απέσπασαν από την υπάλληλο του καταστήματος, χρηματικό ποσό».

Έτσι, στο πλαίσιο της έρευνας, «ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο ημεδαποί, ο ένας εκ των οποίων εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες της 31-12-2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, σε περιοχή της Χαλκίδας και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, από την ληστεία στο ενεχυροδανειστήριο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του και ρουχισμός, τον οποίο φορούσε ο δράστης κατά τη διάρκεια της ληστείας και της απόπειρας ληστείας της 31-12-2021».

Κι άλλες δύο ληστείες

Στα πλαίσια της ίδιας προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν επιπλέον δύο υποθέσεις ληστειών, οι οποίες διαπράχτηκαν στις 14 και 18-12-2021, σε περιοχές της Χαλκίδας. Ειδικότερα:

  • Πρώτες πρωινές ώρες, στις 14-12-2021, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Πρωινές ώρες, στις 18-12-2021, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την απειλή και πάλι πιστολιού, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις