Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλή Χρονιά, χαρούμενο το 2022!
ΕΛΛΑΔΑ

Καλή Χρονιά, χαρούμενο το 2022!

H Alphafreeprress σας εύχεται μια ευτυχισμένη χρονιά!

Ένα… μπαμ, που ακούγεται στα πέρατα του κόσμου. Ναι, μόλις κλείσαμε την πόρτα σε μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για ολόκληρο τον πλανήτη. Άνθρωποι δίπλα μας έχασαν αγαπημένους, έκλαψαν έξω από τα νοσοκομεία παρακαλώντας τον Θεό να μην δουν τα σφιγμένα χείλη κάποιας νοσοκόμας που ήρθε να ανακοινώσει τα δυσάρεστα Άλλοι στερήθηκαν στιγμές χαράς, είδαν τις τσέπες τους να αδειάζουν, οι νέοι “έμαθαν” τον έρωτα από μακριά. Άλλοι ήταν τυχεροί, κανένα κακό δεν χτύπησε την πόρτα τους. Σήμερα, αγκαλιασμένοι νοητά, ας κάνουμε όλοι μαζί μια ευχή. Αυτή η χρονιά να δείξει το καλό της πρόσωπο. Να έρθει πάλι πίσω η ζωή μας, να μάθουμε πάλι να ζητάμε τα περιττά!

Μήπως όμως να αλλάξουμε και λίγο τη λίστα με τους στόχους, μπας και… αγγίξουμε την ευτυχία;

Διάβαζε περισσότερα βιβλία

Όλοι ξέρουμε ότι τα βιβλία ανοίγουν τους ορίζοντες μας, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία μας και μας γαληνεύουν. Ωστόσο, δυστυχώς δεν είναι πολλοί αυτοί που διαβάζουν πάνω από 3 βιβλία ετησίως. Εσύ φέτος σπάσε αυτό τον αριθμό και θέσε ως στόχο να διαβάσεις περισσότερα βιβλία. Κάνε λοιπόν μια λίστα με τα βιβλία που θέλεις οπωσδήποτε να διαβάσεις και προσπάθησε να το πετύχεις. Θα ανακαλύψεις ότι τα βιβλία έχουν πολύ περισσότερα να σου προσφέρουν από το κινητό!

Απόκτησε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σου

Και ποια δεν παρασύρεται καταλήγοντας σε περιττές αγορές με αποτέλεσμα να βγαίνει τελείως εκτός προϋπολογισμού; Έως ένα βαθμό αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν αισθάνεσαι ότι αντιμετωπίζεις πραγματική δυσκολία να ελέγξεις τα χρήματα σου τότε επιβάλλεται το 2022 να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς. Για παράδειγμα, μπορείς να κρατάς μια λίστα με τις αγορές σου ώστε να ξέρεις που πήγαν τα χρήματα σου. Ακόμα, ένα κουμπαράς είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση για να βάλεις στην άκρη μερικά χρήματα.

Ξεκίνα ένα νέο χόμπι

Το να πλήττεις ή να βουλιάζεις στον καναπέ σίγουρα δεν κάνει καλό στην ψυχολογία σου. Όποτε λοιπόν αισθάνεσαι ότι κάτι τέτοιο πάει να γίνει ξεκίνα ένα νέο χόμπι! Κατά προτίμηση κάνε κάτι που ήθελες εδώ και καιρό αλλά κάτι σε κρατούσε.

Αθλήσου περισσότερο

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα οφέλη της γυμναστικής είναι αναρίθμητα αλλά δεν είμαστε λίγες εμείς που επιλέγουμε να μην αθληθούμε βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι πως όποιος θέλεις πραγματικά βρίσκει το χρόνο να αθληθεί. Κι εσύ λοιπόν θέσε ως στόχο το 2022 να μην αμελείς τις προπονήσεις σου και να δεις το θέμα της γυμναστικής ως μια πραγματική δέσμευση. Τα αποτελέσματα στο σώμα και στην ψυχολογία σου θα σε ανταμείψουν, άλλωστε είναι “φάρμακο” και για τον κορονοϊό! (δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά!)

Νερό!

Έτσι θα είμαστε ενυδατωμένοι και θα έχουμε πιο λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

Πέτα το πια

Φέτος, θα πίνουμε λιγότερο αλκοόλ και θα περιορίσουμε (ή και θα κόψουμε) το τσιγάρο: καλύτερη ποιότητα ζωής, ύπνου, καλύτερη φυσική κατάσταση, θωράκιση του οργανισμού μας. Όλες και όλοι ξέρουμε τις επιβλαβείς συνέπειες του αλκοόλ και της νικοτίνης…

Περιόρισε το χρόνο που περνάς στο κινητό

Ο χρόνος που περνάμε σε οθόνες έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα όλοι μας να είμαστε με ένα κινητό στο χέρι. Αυτό έχει επιπτώσεις, μεταξύ άλλων, και στις σχέσεις με τους γύρω μας. Άσε λοιπόν για λίγο το chat και βγες για ένα καφέ με τους φίλους σου (με προσοχή) για να τα πείτε από κοντά. Πάντα η face to face επαφή είναι καλύτερης ποιότητας και πρέπει αυτή τη χρονιά να το θυμάσαι και να το εφαρμόζεις!

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόμαστε τη νέα χρονιά για να έχουμε νέους στόχους. Αυτό που μάλλον θέλουμε, είναι νέα νοοτροπία. Μήπως μετά από δύο σκληρά χρόνια ήρθε η ώρα να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Καλή χρονιά σε όλους!

Alphafreepress

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις