Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι για κορονοϊό: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μπουρνάζι
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για κορονοϊό: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μπουρνάζι

Έλεγχοι για κορονοϊό: Υπεύθυνοι καταστήματος στο Μπουρνάζι κλείδωσαν το κατάστημα για να μην μπορέσουν να εισέλθουν οι αστυνομικοί - Πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 μέρες "λουκέτο"

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ώστε να αποφευχθούν παραβάσεις των μέτρων κατά του κορονοϊού από νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης. Ωστόσο, οι Αρχές χρειάστηκε να επέμβουν στο Μπουρνάζι, όταν οι αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των νέων μέτρων, διαπίστωσαν πως νυχτερινό μαγαζί ήταν ανοιχτό στις 4:20, πολύ αργότερα από το προβλεπόμενο ωράριο. Το κατάστημα έπαιζε μουσική, ενώ όπως μετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, εντός διασκέδαζαν περί τα 400 άτομα. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του καταστήματος κλείδωσαν το κατάστημα για να μην μπορέσουν να εισέλθουν οι αστυνομικοί.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν άρχισαν να βεβαιώνουν πρόστιμα. Ωστόσο τότε ξέσπασε ένταση μεταξύ θαμώνων του καταστήματος και αστυνομικών με αποτέλεσμα να σπεύσει μέχρι και… διμοιρία των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τελικά η κατάσταση ηρέμησε, οι αστυνομικοί επέβαλαν 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, 15ημερο λουκέτο στο κατάστημα και βεβαίωσαν 41 πρόστιμα των 300 ευρώ.

Μπαρ παραβίασε τα μέτρα και στην Κυψέλη

Ωστόσο, αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στην Κυψέλη. Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ένα μπαρ λειτουργούσε στις 3 τα ξημερώματα, με περίπου 100 θαμώνες μέσα. Ακολούθησε έφοδος και βεβαίωση προστίμων σε ιδιοκτήτες και θαμώνες. Και σε αυτή την κατάσταση επιβλήθηκε 15ημερο λουκέτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις