Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κουρτς – νέα δουλειά: Από την καγκελαρία στην επενδυτική εταιρεία
ΚΟΣΜΟΣ

Κουρτς – νέα δουλειά: Από την καγκελαρία στην επενδυτική εταιρεία

Κουρτς - νέα δουλειά: Στροφή στην καριέρα του κάνει ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, μετά την παραίτησή του.

Από την Αυστρία στην Καλιφόρνια θα βρεθεί ο πρώην καγκελάριος της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος θα ξεκινήσει να εργάζεται από το 2022 στην επενδυτική εταιρεία Thiel Capital, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας. Υπενθυμίζεται πως ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία της Αυστρίας, έπειτα από την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς. Πλέον, όπως αναφέρθηκε, ξεκινά νέα καριέρα στη ζωή του, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι ο υπεύθυνος χάραξης παγκόσμιας στρατηγικής στην εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Πέτερ Τίελ, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τη στροφή στην καριέρα του Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφεραν η εφημερίδα Kronen Zeitung και η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Heute, η οποία αποκάλυψε, επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στον Κουρτς, ότι ο πρώην καγκελάριος θα ταξιδεύει μεταξύ της Ευρώπης, όπου θα παραμείνει η οικογένειά του, και των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτερ Τίελ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Φρανκφούρτη, είναι ένας από τους ιδρυτές της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας PayPal και θεωρείται συντηρητικός από πολιτική άποψη.

Το σκάνδαλο και η παραίτηση

Ο 35χρονος Κουρτς παραιτήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από καγκελάριος της Αυστρίας έπειτα από επίμονες καταγγελίες για διαφθορά που αντιμετώπισε και στις αρχές Δεκεμβρίου αποσύρθηκε από την πολιτική, παραιτούμενος και από την προεδρία του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγιναν έρευνες στην καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών για υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος από συνεργάτες του Κουρτς. Σκοπός ήταν η χρηματοδότηση στημένων δημοσκοπήσεων και να έχει ο Κουρτς θετική προβολή από τα μέσα ενημέρωσης του ισχυρού αυστριακού ομίλου Österreich. Ο ίδιος διαψεύδει όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις