Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Επανάσταση 1821: «ὅσοι ἦσαν εἰς την Ἑλλάδα πριν τῆς ἐπαναστάσεως αἰσθάνονται βαθέως ὅ,τι λέγω».
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επανάσταση 1821: «ὅσοι ἦσαν εἰς την Ἑλλάδα πριν τῆς ἐπαναστάσεως αἰσθάνονται βαθέως ὅ,τι λέγω».

Επανάσταση 1821: Επιγραφές που ανακάλυψε και διέσωσε ο Κυριακός Σ. Πιττάκης προ της Επαναστάσεως, κατά τη διάρκεια του αγώνα και στα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας.

Με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Επιγραφικής Εταιρείας παρουσιάζονται στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών επιγραφές που ανακάλυψε και διέσωσε ο Κυριακός Σ. Πιττάκης προ της Επαναστάσεως, κατά τη διάρκεια του αγώνα και στα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας. Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση πτυχών της αρχαιολογικής δραστηριότητας στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, καθώς και κατά τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους μέσα από τη δράση του Κυριακού Πιττάκη (1798-1863), του πρώτου Ελληνα αρχαιολόγου, και μέσα από μνημεία που ο ίδιος διέσωσε.

 

Ο Κυριακός Πιττάκης υπήρξε μέλος της Φιλικής Εταιρείας και συμμετείχε ενόπλως στην Ελληνική Επανάσταση και στην πολιορκία της Ακρόπολης. Σε όλη του τη ζωή αναφερόταν στην Ελληνική Επανάσταση και στα χρόνια πριν από αυτήν, παρέχοντας πολύτιμες και κάποτε, άγνωστες πληροφορίες μέσα από τις δημοσιεύσεις των επιγραφών.

  • Διάρκεια Έκθεσης έως τέλος Φεβρουαρίου 2022
  • Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη – Δευτέρα 8.30 – 15.00. Το Μουσείο θα είναι κλειστό την 1η Ιανουαρίου 2022. Η είσοδος των επισκεπτών γίνεται σύμφωνα με ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς της Covid 19.
  • Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1, Αίθουσα 9, Τ.Κ. 10682, Αθήνα Επικοινωνία: 210 8232950, [email protected]
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις